Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diaspora Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Muzica ROCK pe malul raului Sammamish.

Suntem impacati sufleteste ca ne-am intregit familia in orasul Redmond  din Comitatul King, Washintong, aflat  la 26 km de Seattle, cu o populatie de peste 6o mii de locuitori. Ne aflam in compania copiilor si nepotilor care fac tot posibilul ca programul nostru din timp stabilit sa fie indeplinit, adica  excursii de o zi, drumetii, vizite, intalniri cu romani,  informare, documentare, scrierea impresiilor, participarea la diferite actiuni sociale, culturale sau sportive.

       Ne informam din presa locala sau de pe afisele expuse in diferite colturi de strazi. Pe unul dintre afise eram invitati  in fiecare zi de joi din lunile de vara la o serata muzicala intitulata: "MUZICA ROCK PE MALUL RIULUI  SAMMAMISH", intr-un spatiu  verde, in aceasi zona cu primaria orasului, spre a onora anotimpul calduros care ne ofera clipe de farmec si incantare. Intalnirea cu muzica rock are loc  pe un spatiu verde, intins, prevazut cu diverse aparate pentru exercitii sportive, pe acelasi teren cu primaria orasului, politia si judecatoria. Pe aici curge riul Sammamish strajuit la capete de doua mari lacuri. Pe malul drept este o  pista de alergare, pentru biciclete si role ce se intinde pe toata lungimea raului de la izvor la varsare.

        Aici te simti pe deplin aparat  de zgomotul si agitatia soselei, de parca am fi intr-o zona rupta de lume, unde muzica a inviorat mediul  atragand zeci de indragostiti ai chitarelor, muzica ce are aici din ce in ce mai multi adepti.        

Am admirat si noi melodiile din peisajul  american interpretate de o trupa care-si face public  stilul diferit, o trupa populara apropiata de public, care ne-a convins si pe noi sa executam pasi de dans pe melodii din subgenul pop rock, cu piese extrem de accesibile oricui, placute auzului, cu versuri despre dragoste si succes.

       Am admirat atmosfera calda si prieteneasca, comportamentul civilizat, fara tigari si alcool, pastrarea ordinii si curateniei. La incheierea manifestarii pe acest camp verde nu a ramas nici  macar un servetel, cu toate ca erau si multi copii care consumau inghetata sau alte dulciuri. Serata muzicala s-a incheiat cu un vals cu participarea tuturor  virstelor. Pe malul raului Sammamish un nou ritm sportiv si muzical.

 

    Ioan si Lucretia Mititean.

 

 

0 comentarii11711 vizualizări09 august 2019




rss 2.0
rss 2.0