Diaspora Duminica 24 Iunie 2018 - 1524 vizitatori azi
Florin I. Bojor - Ioana Bojor: 5 zile de nunta, 5 zile de vis.

Intre 23 si 27 august 2012 la Bistrita a avut loc nunta lui Florin I. Bojor si a Ioanei Cozman. Pe durata celor 5 zile ale nuntii mirii, nasii si invitatii s-au rugat, s-au bucurat, au petrecut, au gandit, au cantat, au dansat, au jucat si au ras impreuna, etc.

Cele 5 zile ale nuntii lui Florin I. Bojor si a Ioanei Cozman au debutat joi seara, 23 august 2012 prin Casatoria Civila la Primaria Bistrita, iar apoi printr-o receptie oferita in cinstea evenimentului si o sesiune fotografica cu toti participantii.

Noua familie Bojor impreuna cu nasii, parintii si fratii au serbat apoi starea civila printr-o masa festiva.

Ziua a II-a a nuntii are ca si punct central Sfintirea Crucilor si punerea pietrei de temelie pentru "Monumentul Imigrantilor". Astfel, vineri, 24 august 2012, la orele 20:00, la Valea Rusului, Bistrita, familia, nasii, vecinii si alti invitati s-au intalnit pentru ca sa puna piatra de temelie pentru "Monumentul Imigrantilor".

Urmand visul adormitului intru Domnul, Ioan Bojor, pe acest loc se va ridica "Monumentul Imigrantilor", dedicat romanilor care s-au jertfit in strainatate pentru familie si tara.

Ca atare, dupa slujba religiasa de sfintire a crucilor, toti cei prezenti, deveniti ctitori, au semnat un hrisov si fiecare a pus cu mana lui moltar la temelia viitorului monument.

Pentru a sarbatori acest moment important din viata familiei s-a organizat o masa taraneasca in livada.

Ziua a III-a a nuntii a gravitat in jurul conferintei cu masa rotunda: "Crestinismul si Spatiul Public", unde au intervenit: Pr. Prof. Dr. Agusti Boadas Llavat (Facultatea de Filosofie, Barcelona), Pr. Prof. Dr. Xavier Pares (Facultatea de Teologie, Barcelona), Pr. Lluis Pou (vicar episcopal, Granollers), Prof. Drd. Oscar Arciniegas (Andorra), Prof. Drd. Aglaya Jimenez (Roma), Stefan Rüdenauer (Viena), Leonard Vlad (director clinica, Suceava), Ing. Vasile Vulpe (Targu Jiu), Catalin Dogaru (notar public, Bistrita) si multi altii.

Respectiva masa rotunda de dezbatere si cunoastere reciproca a avut loc pe str. Apicultorilor, nr. 23, Bistrita, la ora 20:00; discutiile finalizandu-se printr-o dineu in aer liber.

In conformitate cu vointa mirilor, care asemenea crestinilor din perioada primara se impartaseau chiar inainte de primirea sacramentului cununiei sau al nuntii, mirii Florin Ioan si Ioana au participat duminica, 27 august 2012 la Sfanta Liturghie la Biserica Sf. Dumitru din Saratel.

Alaiul pornit de la casa miresei din Sarata a ajuns la biserica arhiplina dupa o serie de opriri specifice locului si a avut o culoare traditional romaneasca, alaturi de lautari fiind 4 calareti si 7 perechi de dansatori populari autohtoni din Marisel.

Ziua a IV-a a nuntii reprezinta centrul intregii manifestari prin Sfanta Taina a Cununiei unde au participat mai multi preoti din zona si invitati straini care au rostit cate un mesaj public catre miri si nuntasi.

Masa Festiva a nuntii a avut loc la Restaurantul Giulia din Bistrita in prezenta a peste 370 de nuntasi. Muzica a fost asigurata de cantareata de muzica populara Ana Ilca Muresan si formatia; Codrut Ceoarec  - saxofon si DJ Dorel Balan. Vestimentatia mirilor a fost asigurata de casa de moda Augustin & Came - Fashion din Spania.

Dupa 5 zile de petrecere, ultima zi a evenimentului - Spalacenia a fost omagiata printr-o cina festiva pentru toti organizatorii, axandu-se pe depanarea amintirilor si urari mirilor pentru vacanta dulce din luna de miere.

Mesajul mirilor: "Dragi prieteni, va multumim ca ati ales sa participati la evenimentele prilejuite de pecetluirea dragostei noastre prin sfanta taina a nuntii. Speram sa fi petrecut un timp minunat in compania noastra si a invitatilor nostri prin activitatile pe care le-am propus pentru acest moment."

Detalii si fotografii pe paginile web: www.florinioanbojor.wordpress.com si www.facebook.com

 

Prof. Florin I. Bojor si Ioana Bojor

 

 

.

P.S. - Bistritanews.ro va ureaza - "La Multi Ani" cu sanatate si fericire si "Casa de piatra".

0 comentarii11011 vizualizări01 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0