Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Sambata 28 Noiembrie 2020 - 7550 vizitatori azi
Marius Balo si-a castigat dreptul sa vina acasa! E timpul ca acest drept sa-i fie respectat.

Acum cateva zile s-au implinit 4 ani de cand societatea de avocatura Iordachescu & Asociatii a demarat procedura de aducere in tara a cetateanului roman Marius Balo, respectiv 6 ani de cand acesta este incarcerat in Republica Populara Chineza. Dupa ce Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotararea de condamnare pronuntata de instanta chineza si a dispus transferul lui Marius Balo intr-un penitenciar din Romania, sentinta definitiva si mandatul de executare a pedepsei au fost inaintate catre Ministerul Justitiei din China. La data de 09.01.2020, s-a comunicat faptul ca Ministerul Justitiei al Republicii Populare Chineze si-a dat acordul la transferarea domnului Balo Marius, fiind indeplinite toate conditiile pentru a se trece la etapa urmatoare, respectiv demersurile de preluare din China de catre Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"Acesta a fost momentul la care atat noi, in calitate de aparatori ai lui Marius Balo cat si unchiul acestuia, Felecan Ioan am inceput sa vedem lumina de la capatul tunelului, dupa 4 ani.  A fost o veste extraordinara pentru Marius, care din acel moment a inceput sa-si numere zilele care au mai ramas pana cand se va sfarsi cosmarul de care are parte zilnic in inchisoarea din Republica Populara Chineza." afirma Ioana Bonda, avocat Iordachescu & Asociatii.

La mijlocul lunii ianuarie 2020, in cadrul convorbirii telefonice avute cu unica sa ruda in viata, respectiv unchiul sau Ioan Felecan, Marius Balo i-a relatat ca i-au fost efectuate analizele de sange, demers necesar in vederea transferarii sale in Romania. "Era extrem de fericit ca in sfarsit se apropie momentul mult visat si mult dorit, acela de a reveni in tara sa." continua Ioan Felecan.

In 29.01.2020 un reprezentant al penitenciarului l-a contactat pe consulul roman din Shanghai pentru a-l informa ca intalnirea comisiei (pentru a se discuta despre data efectiva a transferului lui Marius Balo) care trebuia sa aiba loc pe data de 4 februarie a fost anulata. Decizia a fost luata ca urmare a suspendarii de catre autoritatile din Shanghai a activitatii institutiilor publice din cauza virusului COVID-19.

"Si acesta a fost doar inceputul… A urmat blocarea orasului Shanghai, gardienii din inchisoarea in care se afla Marius Balo au fost si ei izolati, iar datorita faptului ca proviziile pe care le mai aveau ajungeau pentru doua saptamani au inceput sa le taie din portie. Practic, in loc de doua linguri de orez a primit doar una." afirma Ioan Felecan

"Acum ca lucrurile au inceput sa revina cat de cat la normal in China, facem pe-aceasta cale apel catre autoritatile romane pentru a urgenta procedurile de transferare a lui Marius Balo, pentru executarea restului de pedeapsa aici. Asemenea cetatenilor romani condamnati in Italia si adusi in tara pentru executarea restului de pedeapsa si Marius Balo beneficiaza de acest drept si anume de a-si executa restul de pedeapsa in tara lui." afirma Eugen Iordachescu, avocatul lui Marius Balo.

0 comentarii3381 vizualizări07 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0