Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Sambata 28 Noiembrie 2020 - 13220 vizitatori azi
Pasivitatea autoritatilor romane privind transferul cetateanului roman Marius Balo.

Clujeanul inchis de peste 6 ani in China face un nou apel la autoritatile romane pentru a fi transferat in Romania. Inca de la inceputul lunii noiembrie, lui Marius Balo i s-a comunicat ca sansele de a fi transferat in Romania inainte de finalul anului sunt foarte mari.
 
La data de 15.01.2020, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala- Biroul National Interpol, ca urmare a solicitarii societatii de avocatura SCA "Iordachescu si Asociatii" din data de 13.01.2020, a comunicat faptul ca demersurile pentru preluarea cetateanului roman Marius Balo au fost initiate, data transferarii efective in tara urmand sa fie stabilita in colaborare cu partea chineza.
 
Insa, pana la aceasta data nimic nu s-a schimbat cu privire la situatia cetateanului roman, acesta fiind in continuare detinut in conditii inumane.
 
"Nu este acceptabil ca Romania sa-si trateze proprii cetateni cu atata indiferenta. Romania trebuie sa-si apere cetatenii, atata timp cat sunt cetateni ai acestui stat.Este de neconceput ca din data de 01.10.2019 de cand Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotararea de condamnare si a dispus transferarea cetateanului roman Marius Balo in Romania in vederea executarii restului de pedeapsa, statul sa nu se implice in mod activ in aceasta chestiune, adoptand o pozitie pasiva si asteptand ca intr-un final Balo Marius sa-si execute intreaga pedeapsa in Republica Populara Chineza. Nu e acceptabil ca Romania sa se manifeste astfel." afirma Eugen Iordachescu, avocatul lui Marius Balo.
 "De asemenea, domnul Catalin Marian Predoiu - Ministrul Justitiei a dat dovada de indolenta si nepasare in ceea ce priveste soarta cetateanului roman Marius Balo, care de la momentul preluarii functiei nu a efectuat niciun demers in vederea aducerii in tara a lui Marius Balo. Indolenta domnului ministru face ca Marius Balo sa fie in continuare detinut in conditii inumane in Republica Populara Chineza. Acest lucru demonstreaza lipsa totala de responsabilitate de care ar trebuie sa dea dovada Ministrul Justitiei in vederea indeplinirii obligatiei de a se asigura ca drepturile fiecaruia dintre cetatenii acestei tari sunt respectate." continua av. Eugen Iordachescu.
 
Neimplicare, nepasarea si indolenta domnului Catalin Marian Predoiu este un pret prea mare pe care cetateanul roman Marius Balo trebuie sa-l plateasca.
 
In aceste conditii, Marius Balo isi reinnoieste apelul catre Ministrul Justitiei- domnul Catalin Marian Predoiu pentru a depune diligentele necesare in vederea transferarii sale in Romania.
De asemenea, solicitam Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala sa efectueze de urgenta demersurile de preluare efectiva din China a cetateanului roman Marius Balo.

0 comentarii3185 vizualizări07 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0