Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Marti 27 Iulie 2021 - 14587
Oferim servicii juridice pro-bono jurnalistilor .

Societatea Civila de Avocati "Iordachescu & Asociatii" este alaturi de jurnalistii care solicita informatii de interes public autoritatilor, in temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, in vederea respectarii dreptului fundamental al cetatenilor la informare.
"In masura in care va confruntati cu lipsa de reactie sau refuzul autoritatilor de a raspunde solicitarilor dumneavoastra legale, va oferim asistenta juridica specializata, serviciile juridice urmand a fi prestate pro bono." afirma Av. Eugen Iordachescu.

 Amintim cu aceasta ocazie faptul ca Legea nr. 544/2001 prevede la Art. 6 alin. (2) faptul ca: 

"Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora,
informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal", informatiile de interes public fiind definite la Art. 2, litera b) astfel: "orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei".

 In concret, Legea nr. 544/2001 instituie obligatia in sarcina autoritatilor si a institutiilor publice de a raspunde in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In situatia unui refuz, acesta trebuie motivat de catre autoritati si comunicat in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.

 Echipa de avocati specializati in acest domeniu din cadrul Societatii de avocati "Iordachescu & Asociatii" vine in sprijinul celor care se confrunta cu un refuz nejustificat al autoritatilor de a raspunde solicitarilor, cu servicii de asistare si reprezentare, in scopul respectarii de catre autoritati a obligatiei de transparenta si de informare a cetatenilor. 

 

Reprezentant PR:
Adrian B. Gog
0757 355 675
adrian.gog@prandmore.ro

0 comentarii3451 vizualizări29 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0