Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Vineri 29 Martie 2024 - 14587
STAREA INFRACTIONALA IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD IN LUNA FEBRUARIE 2012.

 In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna februarie 2012, cauze penale, dupa cum urmeaza:

             -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud - 122 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita - 269 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Nasaud -  105 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean - 71  cauze.

                     TOTAL……………………564 cauze

 

            Dintre acestea, intr-un numar de 37 cauze s-a dispus trimiterea in ju-decata prin rechizitorii, a unui numar de 42  inculpati.

            Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evaziune fis-cala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

            -MARE RAVECA sI MARE GHEORGHE NICOLAE-arstati-pentru comiterea unor infractiuni de omor calificat si respectiv omor deosebit de grav si instigare la marturie mincinoasa, constand in faptul ca la data de 31.07.2010/01.08.2010, i-au aplicat lovituri partii vatamate L.I., cu intensitate si in zone vitale, determinandu-i decesul, dupa care, in cursul cercetarilor penale au instigat o martora la marturie mincinoasa. Urmare comiterii faptei de violenta, victima a fost abandonata pe un teren in zona aerodromului din cartierul Unirea al municipiului Bistrita.

            -ROSTAS ADRIAN CASIAN, CIURAR GEORGE GAVRIL, CIURAR GEORGETA, LACATUS LUNETA SORINA(minori) si LA-CATUS ROXANA, pentru comiterea unei infractiuni de talharie, constand in faptul ca la data de 18.09.2011, au sustras bunuri de la o societate comerciala, si fiind identificati in livada de mere de partile vatamate S.E. si K.I., au exerciatat violente asupra acestora pentru a-si asigura scaparea.

           -VIZI IOV ALIN-pentru comiterea unor tentative la infractiunea de talharie, constand in faptul ca la data de 28.01.2012, fiind pe strada, a ajuns din urma pe partile vatamate B.A.L. si T.R.O., de la care a incercat sa le sus-traga prin violenta, posetele.

 

            S-a aplicat amenda administrativa-urmare neinceperii urmaririi pe-nale sau scoaterii de sub urmarire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni-in 106 cauze, fata de 111 invinuiti /faptuitori.

 

            In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire pe-nala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

 

            In perioada aratata, nu s-a solicitat instantelor de judecata:

            -aprobarea de cereri de luare a masurii arestarii preventive;

            -autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare;

            -autorizarea unor interceptari ori inregistrari a unor convorbiri te-lefonice sau comunicari.

 

 

Purtator de cuvant, PROCUROR

- sef sectie urmarire penala -

Singeorzan Angela

3 commentarii2954 vizualizări29 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0