Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Marti 14 Mai 2024 - 14587
STAREA INFRACTIONALA IN JUDETUL B-N IN LUNA MARTIE 2012.

In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna martie 2012, cauze penale, dupa cum urmeaza:-Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud - 120 cauze;-Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita - 240 cauze;-Parchetul de pe langa Judecatoria Nasaud -  86 cauze;-Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean - 60 cauze.TOTAL506 cauze.

            Dintre acestea, intr-un numar de 65 cauze s-a dispus trimiterea in ju-decata prin rechizitorii, a unui numar de 74  inculpati. Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evaziune fis-cala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

            -CICSA EMIL LOGAN-arestat-pentru comiterea unei infractiuni de omor calificat, constand in faptul ca la data de 22/23.12.2011, in timp ce se afla la un bar, i-a aplicat lovituri cu un levier metalic, victimei A.P.V., cauzandu-i decesul.

            -PUCANI MARIUS-arestat-pentru comiterea unei tentative la in-fractiunea de furt calificat, constand in faptul ca la data de 10.03.2012, a incercat sa sustraga bunuri dintr-un local fast-food, apartinand unei societati comerciale, fiind surprins de un martor care a anuntat organele de politie.

            -CSENGERI FERDINAND-arestat-si MOLDOVAN FLORIN MIRCEA DAN, MOLDOVAN NICOLAE si ADAM OLIMPIU CRIS-TIAN, pentru comiterea unei infractiunea de furt calificat, constand in faptul ca in cursul anului 2012, au sustras bunuri in dauna unei parti vatamate, care avea case in constructie, cauzand prejudicii de peste 29.000 lei.

             -PASERE DUMITRU-pentru comiterea unei infractiuni de viol, constand in faptul ca in perioada 1-3 mai 2011, prin violenta, a intretinut relatii sexuale normale si anale cu partea vartamata G.M., in locuinta acesteia.

             -UTA CONSTANTIN-pentru comiterea unei infractiuni de evaziune fiscala, prin stopaj la sursa, constand in faptul ca in calitate de administrator al unei societati comerciale, desi a retinut pe state de plata contributiile la bugetul de stat, in perioada octombrie 2009-iulie 2011, nu le-a virat catre partea vatamata DGFP B-Nasaud, cauzand un prejudiciu in suma de 1.159.317 lei.           

            -MURESAN SORIN MIHAI-pentru comiterea de infractiuni de ucidere din culpa, constand in faptul ca la data de 14 mai 2011, nu a supra-vegheat pe fiica sa minora M.I.M., in varsta de 4 ani, in timp ce se afla la o stana, aceasta cazand intr-o caldare cu lichid si fiindu-i cauzat decesul.

           -VARTIC MARIOARA, VARTIC MARIUS si SUTEU MARIUS DORU-pentru comiterea unei infractiuni de abuz de incredere, constand in faptul ca in cursul lunii septembrie 2010, au valorificat in dauna unei societati comerciale, un autoturism care nu le apartinea, cauzand un prejudiciu de 3.500 euro.

            -COCOS IONEL, CUREA TEODOR MARIN, MIHOVICI LU-CIUS DANIEL, ANDRES FLORIN, TITIENI VASILE, PORUTIU EMIL,TURCU MIRCEA OVIDIU, HOZA PETRU PAVEL, MACREA IONUT CALIN, RAD TEODOR-pentru comiterea de infractiuni vizand circulatia pe drumurile publice.

           

            S-a aplicat amenda administrativa-urmare neinceperii urmaririi pe-nale sau scoaterii de sub urmarire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni-in 115 cauze, fata de 131 invinuiti /faptuitori.

             In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire pe-nala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

             In perioada aratata, s-a solicitat instantelor de judecata:

            -aprobarea de cereri de luare a masurii arestarii preventive-8 cauze- 5 cereri fiind admise;

            -autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare-1 cauza,  cererea fiind  admisa;

            -autorizarea unor interceptari ori inregistrari a unor convorbiri te-lefonice sau comunicari-1 cauza,  cererea fiind admisa.

 

 

Purtator de cuvant, PROCUROR - sef sectie urmarire penala -

              Singeorzan Angela

2 commentarii3101 vizualizări02 aprilie 2012




rss 2.0
rss 2.0