Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie Vineri 10 Iulie 2020 - 1350 vizitatori azi
Presedintele interimar al PP-DD BN Seciu Octavian Luchian a fost retinut de DNA.

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul SECIU OCTAVIAN LUCHIAN, presedinte interimar al organizatiei judetene Bistrita Nasaud a unui partid politic, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art. art. 13 din Legea nr. 78/2000 si anume fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In perioada 22 -25 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian, in calitate de presedinte interimar al organizatiei judetene Bistrita Nasaud a unui partid politic, a pretins de la un denuntator suma totala de 75.000 euro, promitand ca isi va folosi influenta sau autoritatea pe langa conducerea partidului, astfel incat sa se avizeze candidatura denuntatorului pentru postul de deputat in Colegiul nr. 1 Bistrita la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012. De asemenea, inculpatul a promis ca isi va exercita influenta si pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv sa revoce decizia prin care denuntatorul fusese invalidat ca si consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistrita si sa revoce excluderea acestuia din partid.
La data de 31 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian a primit de la denuntator o transa de 6.000 euro din suma pretinsa, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-a adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 31 octombrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatului Seciu Octavian Luchian pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Judecatoriei Cluj - Napoca cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

31 octombrie 2012
Nr. 785/VIII/3

IMPARTIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENTA     DNA - COMUNICAT

 

Foto - arhiva bistritanews.ro

 

0 comentarii2058 vizualizări01 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0