Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie Vineri 10 Iulie 2020 - 1458 vizitatori azi
Jean Padureanu, trei ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Transferurilor.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs. Presedintele Gloriei Bistrita a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, trei ani cu interzicerea unor drepturi, decizie cu suspendare timp de cinci ani, dar a declarat pentru Mediafax ca decizia este extrem de exagerata si a precizat ca in mod sigur va face recurs.

"Este o decizie nedreapta si extrem de exagerata fata de faptele care sunt la dosar. In cazul meu totul a fost clar. Exista propunere pentru transfer si banii care au intrat toti in casieria clubului. Institutiile statului au verificat acest lucru la vremea respectiva si totul a fost in regula. Eu nu vreau sa ma bag sa acuz pe nimeni, dar nu stiu pe ce baza, pe ce inscrisuri s-a luat aceasta hotarare. Probabil asa a gandit aceasta instanta, dar avocatul meu cu siguranta va face recurs", a spus Padureanu pentru Mediafax.

In plus, magistratii au decis confiscarea unor sume de bani. In cazul lui Padureanu ar fi vorba despre 112 000 de dolari din transferul fotbalistului Ionel Ganea si 87 000 de dolari, in echivalent in lei, pentru transferul lui Lucian Sanmartean.

Si alti oameni din fotbal au primit vesti proaste. Astfel, actionarul majoritar al FC Rapid, Georghe Copos, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, acuzatiile impotriva acestuia fiind inselaciune cu efecte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, si trei ani interzicere a unor drepturi, pentru inselacuine cu consecinte deosebit de grave.

Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea a primit 7 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si sase ani interzicere a unor drepturi.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de inchisoare cu executare.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pentru sapte ani.

Fostul fotbalist al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Gheorghe Popescu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune.

Fostul actionar al cluburilor Dinamo si Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal. In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, dar decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care initial trebuia sa dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amanat pronuntarea unei sentinte pentru 12 noiembrie.

 


0 comentarii1904 vizualizări12 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0