Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Ezoterism Sambata 04 Iulie 2020 - 11296 vizitatori azi
Semnificatiile magice si sacre ale numarului 7 .

Exista:"7 minuni ale lumii antice"; ele sunt: Marea Piramida de la Giza, Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia,Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria.


Exista si "7 minuni ale Evului Mediu": Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Alexandria, Marele Zid Chinezesc, Stonehenge, Turnul din Pisa, Turnul de Portelan din Nanjing, Moscheea de la Hagia.


Sunt definite si "7 minuni naturale ale lumii" si anume: muntele Everest, cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreala, vulcanul Paricutin, portul Rio de Janeiro.


Exista "7 continente": Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia sau Oceania


Curcubeul are "7 culori".


 "Cerul este impartit in 7": atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera si troposfera.

Cele "7 pacate" capitale sunt: lacomia,desfraul, avaritia, invidia, mania, lenea, trufia.

Cele "sapte virtuti"ale omului sunt: smerenia, darnicia, bunatatea, rabdarea, modestia, abstinenta si sarguinta.

In Biblie se descriu cele "7 zile" in care Dumnezeu a creat lumea.

Grupul de "7 stele" denumit "Pleiade" este singura constelatie cunoscuta in fiecare cultura de pe Pamant, actuala sau disparuta, datand de cel putin 40.000 de ani; in mitologia greaca, Pleiadele erau sase surori impreuna cu mama lor, care au fost fugarite prin paduri de Orion Vanatorul pana ce Zeus s-a indurat de ele si le-a transformat in stele; Aborigenii numesc aceasta constelatie "Wurunna" si o asociaza cu zeul vanatorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de "Constelatia celor Sapte Fecioare" urmarite de un urs; Pleiadele se regasesc si in legendele aztecilor, ale incasilor, polinezienilor, chinezilor, hindusilor, africanilor, precum si la egipteni.

Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are "7 capete", copacul cosmic al samanilor are 7 ramuri si tot 7 sunt sferele sau treptele ceresti.

Exista "7 zile" ale saptamanii denumite dupa cei 7 zei romani, care la randul lor au fost numiti dupa cele 7 planete ce se puteau observa cu ochiul liber.

"7" este considerat un "numar norocos’ in mai multe culturi; de exemplu, in Japonia, mitologia vorbeste despre Cei Sapte Zei ai Norocului (Shichifukujin)

In cultura chinezilor, numarul 7 este proeminent; de exemplu, a saptea zi dupa prima luna plina din an este Ziua Omului; aceasta zi este considerata ziua universala a tuturor fiintelor umane de pe planeta; de aceea fiecare chinez isi sarbatoreste ziua de nastere la data respectiva (nu inseamna totusi ca nu o sarbatoreste si in ziua calendaristica in care a aparut pe Pamant).

Se spune ca daca visezi "cifra 7" iti vei intalni sufletul pereche.

Cultura hindusa vedica sustine ca omul are "7 puncte energetice" sau chakre.

Vaca, un animal sacru in India, are 21 de nume, de trei ori cifra sapte.

Bushido sau "calea razboinicului" din cultura japoneza este un cod care ajuta samuraii sa insuseasca "7 virtuti".

In legendele budiste se spune ca dupa ce s-a nascut, Buddha s-a ridicat in picioare si a facut "7 pasi".

Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din "7 zei", fiecare legat de un astru.

In folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice; in folclorul romanesc, acesta este vampir.

In folclorul iranian, pisica are 7 si nu 9 vieti si isi poarta pisoii de sapte ori in sapte locuri diferite.

Potrivit mai multor credinte, exista "sapte trepte" ale Raiului care corespund celor sapte corpuri ceresti (Pamant, Soare si celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); in iudaism, al "saptelea Rai" este denumit Araboth si este casa Tronului Gloriei, care este pazit de cei "sapte arhangheli".

La nuntile evreiesti, exista "sapte zile" de binecuvantari (Sheva Brachot).

Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele "sapte nume" ale acestei Divinitati pe care scribii trebuiau sa se ingrijeasca sa le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai si Zebaot.

Templul lui Solomon avea "7 trepte".

Roma a fost construita pe "sapte coline": Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusa, la inceput, de o linie de "7 sapte imparati".

Exista "7 perioade" ale elementelor in tabelul chimic al lui Mendeleev, "7 note muzicale", 7 compusi principali ai celulei vii: apa, substante proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN si ARN, molecule organice, saruri minerale. 7 este neutru pe scara PH-ului; apa pura are PH-ul 7.

Exista 7 stadii ale dezvoltarii umane:  embrionul, fatul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, batranul.

Marimea capului intra de 7 ori in inaltimea corpului.

Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din latimea totala a capului.

Sunt 7 articulatii ale membrelor superioare.

Potrivit studiilor stiintifice, 7 este numarul de ore pe care trebuie sa il doarma un om pe noapte.

In traditia hipocratica, numarul 7 guverneaza bolile corpului uman.

Gargaritele au 7 buline negre.

Gatul majoritatii mamiferelor este format din 7 oase.

 

 

0 comentarii2695 vizualizări06 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0