Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Joi 09 Iulie 2020 - 19944 vizitatori azi
Ziua Drapelului National.

Oficialitati si reprezentanti de institutii, alaturi de bistriteni, au sarbatorit Ziua Drapelului National al Romaniei. Dupa ce a fost coborat ieri de pe catarg si depus in Biserica Protopopiatului Ortodox, unde a fost sfintit, drapelul flutura acum, din nou, in Piata Centrala a municipiului Bistrita.

Ceremonia publica de inaltare a Drapelului National al Romaniei a cuprins onorul militar, salutul "Drapelului de Lupta", primirea Drapelului National al Romaniei, binecuvantarea si sarutul Drapelului, inaltarea Drapelului pe catarg si defilarea garzii de onoare.

In alocutiunea sa, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, a amintit celor prezenti istoria si semnificatia simbolului national al Romaniei.

Sursa:Primaria Bistrita.

 

MESAJUL Presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan,

transmis cu prilejul Zilei Drapelului National

Ziua Drapelului National este, in primul rand, un moment dedicat celor care prin viata si activitatea lor, au  dat dovada de onoare, curaj si patriotism in apararea valorilor natiunii romane.

Cele trei culori ale drapelului national constituie simbolul care ne uneste in mandria de a fi romani si de a ne reprezenta tara in lume. Este un reper pentru noi toti si ne aminteste ca Romania isi respecta eroii, este recunoscatoare pentru victoriile sportivilor nostri, pentru performanta olimpicilor nostri si pentru reusitele individuale sau comune ale tuturor romanilor.

La multi ani drapelului nostru national!

Emil Radu Moldovan

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii2401 vizualizări26 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0