Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Romani de pretutindeni uniti sub tricolor.

Platforma Unionista Actiunea 2012 lanseaza marti, 12 august, campania "Lunile Tricolorului" in cadrul celei de-a XII-a editii a Universitatii de Vara de la Izvorul Muresului, in prezenta autoritatilor locale, a parlamentarilor si a clericilor de la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" din localitate.

           La ora 13:00, un urias steag tricolor de 150 de metri va fi desfasurat de cei 100 de participanti, romani din Republica Moldova, din jurul granitelor si de pretutindeni. Actiunea va dura aproximativ 30 de minute sI va marca prin tricolor - simbol al identitatii si unitatii nationale - dorinta de regasire a romanilor de pe ambele maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat. Tricolorul va fi desfasurat apoi in mai multe orase, printre care Iasi, Barlad, Cluj, Brasov, Arges, Galati, Calarasi, iar in final va ajunge la Chisinau, unde pe 14 septembrie va fi organizata o ampla manifestatie stradala.

          Campania de promovare a unitatii nationale, "Lunile Tricolorului", se va desfatura in perioada 12 august - 12 octombrie, cand o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore si materiale informative, scoli de vara, tombole si flashmob-uri in marile orase si marsuri unioniste in cele doua capitale romanesti: Chisinau si Bucuresti.


         Urmatoarea actiune va avea loc la Barlad, in perioada 18-22 august, unde va fi organizata o Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca, care are in vedere pregatirea si valorificarea potentialului tinerilor unionisti, prin prezentarea unor modele romanesti autentice, sustinerea unor prelegeri de istorie, management cultural si de proiect, precum si prin desfasurarea unor activitati aplicative. In Bucuresti, toti cei care constientizeaza necesitatea apropierii celor doua state romanesti vor putea participa la activitati organizate cu ocazia zilelor de 27 august - Ziua Nationala a Republicii Moldova si 31 august - Ziua Limbii Romane. 

 

 

 

11 august 2014           

Platforma Unionista Actiunea 2012.

 

1 comentariu3178 vizualizări11 august 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0