Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Luni 06 Aprilie 2020 - 2578 vizitatori azi
REZOLUTIE - Asociatiunea ASTRA Despartamantul Nasaud.

ASTRA de astazi, adaptata la cerintele vietii contemporane este glasul inaintasilor peste timp, glas care ne indeamna la unitatea nationala in jurul problemelor ce ne consuma prezentul si ne prefigureaza viitorul. Ne ingrijoreaza criza morala prin care trecem, criza in care valorile nationale in loc sa fie promovate sunt blamate, iar rezultatele pe termen mediu sau lung pot fi dramatice. Ne ingrijoreaza criza interna prin care trecem si in care alesii natiei au promovat pierderi iremediabile pentru viitorul copiilor nostri... In concertul mondial al globalizarii de astazi fiecare natiune isi etaleaza valorile sale ca pe o carte de vizita prin care se identifica in lume. Unii romani mai degraba si le denigreaza, golind istoria si cultura romana de principalele ei valori, fara sa puna ceva mai bun in locul acestora. Astfel de atitudini sunt condamnate cu tarie de Asociatiunea ASTRA.

A promova si a proteja valorile noastre nationale constitue o datorie permanenta a fiecarui cetatean roman, obiectiv pe care Asociatiunea ASTRA il promoveaza de peste 150 de ani, fara a subestima valorile altor popoare europene sau grupuri etnice traitoare in spatiul romanesc. ASTRA condamna si respinge extremismul, sovinismul, xenofobia si iredentismul celor care le mai agita prin Uniunea Europeana, uniune statala care si-a asigurat stabilitatea prin tratate semnate unanim, cu multi ani in urma. ASTRA este solidara cu romanii de pretutindeni, respingand separatismele de orice fel sau privilegiile discriminatorii promovate de unii extremisti. ASTRA sustine problemele romanilor dinafara Tarii prin diverse contacte si schimburi culturale, sprijinindu-i in promovarea valorilor proprii traditionale dar si a integrarii lor in exigentele legislative ale statului in care traiesc.

ASTRA militeaza pentru sporirea continua a zestrei spirituale a poporului roman si pentru conservarea a tot ce este valoros si original in traditiile culturale romanesti. ASTRA cultiva si apara limba romana, istoria si cultura nationala, cerand autoritatilor statale romanesti revizuirea si corectarea ariei curriculare a disciplinelor umaniste care se predau in scoli si universitati, in sensul de a evita falsul, minciuna si mistificarea adevarului istoric. Prin aceste obiective ASTRA este de un real folos Statului Roman, veghind la evitarea derapajelor defavorabile romanilor.

ASTRA va continua cinstirea memoriei inaintasilor ei, a personalitatilor culturii si stiintei romanesti, a eroilor romani cazuti pentru libertate si pe campurile de lupta, in timpul celor doua razboaie mondiale, nu numai in tara ci si in tarile Uniunii Europene si in tarile unde locuiesc romani dintotdeauna. ASTRA va continua strangerea legaturilor de colaborare cu Academia Romana, cu Universitatile din tara si strainatate, cu Biserica, Scolile si institutiile lor ierarhice, cu toate institutiile de cultura locale, judetene si nationale. In acest sens, astristii nasaudeni cer autoritatilor romane promovarea unui program national in care sa fie prefigurat viitorul tineretului: ce obiective nationale vom urmari, ce meserii vor invata copiii Tarii, unde si ce vor lucra in urmatorii ani..

Participantii la Adunarea Generala cer Guvernului Romaniei, Parlamentului si d-lui Presedinte sa supravegheze atitudinile antiromanesti din interiorul si exteriorul Tarii, pentru a nu fi inselati de artificii geopolitice periculoase. Autoritatile Statului Roman sa decida in favoarea poporului roman cu privire la vanzarea pamantului si valorificarea resurselor naturale, sa incurajeze capitalul autohton romanesc, favorizand un viitor sigur pt generatiile viitoare.

Astristii prezenti la Adunarea anuala aduc calde multumiri autoritatilor judetene si locale pentru sprijin si colaborare, tuturor astristilor nasaudeni pentru implicare voluntara si altruista in actul de ameliorarea a climatului moral-civic si cultural-spiritual, de-a lungul celor 25 de ani ai ASTREI NASAUDENE REDIVIVA.

 

Nasaud, Presedintele Desp. Astra Nasaud

             Prof. Ioan Seni

7 februarie 2015.

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2100 vizualizări08 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0