Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Vineri 03 Aprilie 2020 - 14308 vizitatori azi
Prutul - rau intern, nu granita.

Un imens steag tricolor de 300 de metri a unit Romania cu Republica la podul peste Prut de la Sculeni. Evenimentul a fost avanpremiera unei Pod uman care se va forma la Prut pe 11 iulie si la care sunt asteptati sa participe toti cetatenii de pe ambele maluri ale raului. Organizatiile unioniste au desfasurat drapelul urias in amintirea Podurilor de flori din anii ’90 si au cerut autoritatilor ridicarea interdictiei presedintelui Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion.

 Dupa actiunea de la Sculeni, participantii din Chisinau au mers la Iasi, unde au intins o hora in Piata Unirii, in jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Initiativa a apartinut BUN - Blocului Unitatii Nationale.

 "Astazi ne-am reintalnit cu drag si dor la Prut, in memoria generatiilor care au contribuit la promovarea romanismului si ca o promisiune: sperantele lui Grigore Vieru, Ion si Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi si ale tuturor celor care au fost prezenti la Podurile de Flori vor fi in curand implinite. Nu putem fi despartiti de un rau intern, de granite nedrepte sau de ignoranta", a precizat Anatol Ursu, reprezentantul Miscarii Civice Tinerii Moldovei, de la Chisinau.

 Duminica, organizatiile care formeaza BUN se vor alatura mitingului de protest din Piata Marii Adunari Nationale, de la ora 12:00. Urmatoarea manifestatie de amploare a BUN va fi Marea Adunare Nationala, organizata duminica, 5 iulie, in centrul Chisinaului. La eveniment sunt asteptati sa participe toti cetatenii din raioanele Republicii Moldova.

 

            6 iunie 2015

0 comentarii2674 vizualizări06 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0