Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Vineri 03 Aprilie 2020 - 15128 vizitatori azi
Vin spre Bucuresti !

Sute  de tineri s-au pornit pe jos din Chisinau in directia Bucurestiului. Ei au plecat ieri de la Marea Adunare Nationala din Chisinau, unde 30 000 de romani basarabeni au cerut Unirea cu Romania.  Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionista Actiunea 2012 organizeaza o ampla manifestatie duminica, 12 iulie, la ora 14:00, in Piata Universitatii. Atunci, mii de bucuresteni alaturi de romani din toate colturile tarii ii vor intampina pe tinerii sositi din Basarabia.

           Gestul de a parcurge pe jos aceasta distanta dintre cele doua capitale romanesti a impresionat profund. Inainte de a participa la manifestatia pregatita duminica la Bucuresti, colona de tineri basarabeni e asteptata sambata de sute de romani din zona Moldovei la Prut, la Vama Ungheni, in jurul orei 10:00. Toti romanii sunt asteptati la reeditarea Podurilor de Flori si la adunarea unionista din capitala. De asemenea, cei care pot face donatii in produse sau bani pentru sprijinirea tinerilor din mars sunt rugati sa contacteze Platforma Unionista Actiunea 2012.

          "Dupa ce atat fostul, cat si actualul presedinte al Romaniei, alaturi de premier, le-au promis ca daca vor cere Unirea, Unirea se va face , zeci de mii romani basarabeni au votat-o duminica, 5 iulie, la Chisinau. Contextul actual ne obliga sa fim partasi, nu martori! E momentul sa ne conjugam eforturile pentru a intampina in 2018, centenarul Marii Uniri, printr-o revenire, de data aceasta definitiva, a Basarabiei la sanul Patriei-Mame, Romania", a declarat Madalina Hrituleac, secretarul general al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

          Duminica, 5 iulie, la Chisinau, 30 000 de romani basarabeni au participat la Marea Adunare Nationala. A reprezent cea mai semnificativa manifestatie unionista de anul acesta, dintr-un sir lung de evenimente ce au ca scop final Unirea Basarabiei cu Romania.

 

06 Iulie 2015                        

Platforma Unionista Actiunea 2012.

0 comentarii2261 vizualizări06 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0