Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Vineri 03 Aprilie 2020 - 15088 vizitatori azi
Mesaje de 1 Decembrie 2017.

Mai avem doar un an pana la Marea Sarbatoare a romanilor, aniversarea celui mai important deziderat al poporului roman, pentru care milioane de inaintasi si-au dat viata: Marea Unire!

 Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta evenimentul principal al istoriei poporului nostru, iar maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale este o fapta de curaj a intregii natiuni romane! Fara telefoane, facebook sau televiziuni, manati de acelasi gand, peste 100.000 de oameni din toate colturile tarii au venit la Alba Iulia sa scrie istorie odata pentru totdeauna!

Cred ca acum, mai mult ca oricand in istoria Romaniei de dupa momentul 1 decembrie 1918, trebuie sa incepem sa credem cu adevarat in Romania si in romani! Romania inseamna "acasa" pentru toti cei care astazi simt, iubesc si traiesc romaneste.

Sunt mandru sa fiu roman si sunt fericit ca m-am nascut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici si curajosi care nu au plecat capul in fata niciunei oranduiri straine. Sa ne mandrim ca suntem romani si sa nu uitam ca pentru acest privilegiu inaintasii nostri au udat cu sangele lor, pamantul pe care noi pasim astazi! 

La multi ani romani! La multi ani Romania!

CONSILIUL JUDETEAN

Presedinte, Emil Radu Moldovan

 

 .


Astazi este zi de sarbatoare si bucurie pentru fiecare dintre fiii si fiicele Romaniei. 

 Ziua Nationala este, mai intai de toate, ziua romanilor obisnuiti care isi sarbatoresc tara firesc, cu gesturi simple si bucuria de a fi impreuna.

  De la un an la altul, de 1 Decembrie, vedem cum tot mai multi romani poarta cu mandrie tricolorul asa cum stramosii lor l-au purtat la Alba Iulia si peste tot acolo unde  s-a clamat, infaptuit si sarbatorit Marea Unire de la 1918. Marea de steaguri tricolore arborate de romani de 1 decembrie acasa, pe masini, la festivitati sunt tot atatea declaratii  de suflet pentru Romania si de speranta pentru viitorul ei, cu toate necazurile, implinirile sau dezamagirile vietii de zi de zi. Este cea mai pura declaratie de iubire pentru Romania.

  De astazi, intram in anul Centenarului Marii Uniri, cu milioanele de mesaje trimise de romani care vor un viitor mai bun pentru tara lor. Datoria noastra, ca politicieni, este sa  evitam festivismele goale si intepenite si sa valorificam, prin actiuni concrete, uriasul potential de creativitate, energii pozitive si solidaritate pe care il au concetatenii nostri din tara si din afara ei. Sa unim, prin autostrazi, regiunile istorice ale Romaniei si Romania cu Occidentul. Aceasta ar fi, simbolic, a doua Mare Unire pe care avem datoria istorica sa o facem. Sa  aducem Romania mai aproape de nivelul de trai si dezvoltare al tarilor occidentale care ne sunt aliati si parteneri strategici. Sa tinem drept drumul occidental al Romaniei !

  Toate acestea inseamna respectul fata de romani si adevarata afirmare a demnitatii nationale.

  Dumnezeu sa dea tuturor gandul cel bun si sa binecuvanteze Romania !

   

La multi ani, dragi romani !  

  Robert Sighiartau - Deputat PNL

 Secretar General PNL

 

.


Ziua Nationala a Romaniei este prilej de mare bucurie pentru toti romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aduca in fiecare an realizari de exceptie si multa sanatate.

 Sever Muresan, primarul comunei Telciu, judetul Bistrita-Nasaud

 

.

 

Imi doresc sa ramanem o natiune unita si cu credinta in Dumnezeu. La Multi ani tuturor romanilor, la multi ani Chiochis, la multi ani Bistrita-Nasaud .

 Vasile Silasi, secretar general al PNL BN, primar al comunei Chiochis.

 

.

 

"Sarbatorim astazi Ziua Nationala, ziua Marii Uniri de la 1918, cu increderea si speranta confirmarii unei noi pagini de istorie pentru Romania, pentru romani.

          1 Decembrie 1918 a facut ca Romania sa devina unita si respectata, iar istoria a demonstrat ca acest moment a deschis drumul catre o perioada de modernizare a tarii. Misiunea noastra este sa contribuim in mod concret la dezvoltarea Romaniei si sa asiguram servicii publice mai bune - asistenta medicala de calitate, un sistem de educatie performant, infrastructura adaptata nevoilor prezentului - si prosperitate fiecarui roman.

1 Decembrie le-a adus romanilor demnitate si indeplinirea idealului national. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor nationale.

 Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identitatii nationale. 

La multi ani, Romania! La multi ani romanilor din tara si de pretutindeni! La multi ani tuturor celor care traiesc in Romania!"

 

           Mihai Tudose,

Prim-ministru al Romaniei

 

 

 


 

0 comentarii4816 vizualizări01 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0