Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Duminica 29 Martie 2020 - 3722 vizitatori azi
Spirit astrist de cinstire a Zilei Nationale, la Nasaud.

Manifestarile culturale dedicate Zilei Ntionale a Romaniei, la Nasaud au inceput in ajunul sarbatoririi Marii Uniri, cu un program  cultural- artistic organizat de Cercul Astra oras, condus de neobosita presedinta a asociatiunii, doamna Floarea Ples. Activitatea s-a desfasurat in sala mica a in Casei de Cultura "Liviu Rebreanu" din localitate, in prezenta unui public spectator format din membri si simpatizanti ai astrei nasaudene,  si nu numai. Programul a debutat cu expunerea academica a preotului Lucian Greabu, despre viata si activitatea ierarhului Andrei Saguna- Mitropolitul Ardealului si primul Presedinte al Asociatiunii Astra, urmata de o elevata prezentare a prof. Ioan Seni, privind spiritul astrist in intampinarea Centenarului Marii Uniri, precum si secvente din istoria primului razboi mondial. Doamna Floarea Ples a trecut apoi in revista activitatea cercului din ultima perioada, evidentiind cresterea numerica a membrilor Astrei din cadrul cercului oras Nasaud.

       Partea artistica a programului a cuprins un recital de poezie, la care au participat astristii cu creatiile lor, in majoritate dedicate Marii Uniri. S-au intrecut la acest moment, iubitorii de poezie: Elena Echim, Stefan Ghioc, Romulus Berceni, Floarea Ples si Mircea Darosi. Spectatorii au ramas impresionati de tonul artistic si expresiv al Doamnei prof. Ana Vaida, care a recitat doua poezii din creatia lui Adrian Paunescu. A urmat apoi, o suita de colinde si pricesne interpretate de elevele Liceului Pedagogic, Simona si Elena Zaharia, la care s-a alaturat si interpreta de mare sensibilitate artistica, doamna Cornelia Horobet, care a creat o atmosfera de puternice trairi emotionale. Surpriza spectacolului a fost facuta de Grupul "Armadia" condus de cantautorul  Sorin Gazdac, in alcatuirea caruia se afla talentatii cantecului folk, Dorina Buia, Alexandra Grumezea si Gavril Vaida, care s-au remarcat prin frumusetea si valoarea de exceptie a interpretarii  cantecelor si colindelor, a repertoriului adecvat pentru cinstirea acestui eveniment. Activitatea se afla la cea de-a IV-a editie si s-a dovedit a fi deosebit de reusita prin organizare si tinuta artistica.


Mircea Darosi

0 comentarii4879 vizualizări04 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0