Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Duminica 29 Martie 2020 - 3192 vizitatori azi
Bistrita-Nasaud trimite la Chisinau steagul unirii pe jos!

Bistriteanul Antal Francisc (jumatate roman - jumatate maghiar) va duce pe jos steagul judetului Bistrita-Nasaud la Chisinau cu ocazia Centenarului Unirii. Astfel, acesta va porni din centrul Bistritei (de la statuia lui Andrei Muresanu), luni, 12 martie 2018, la ora 14:30 si va merge pe jos pana la Chisinau.

Dupa un parcurs de aproape 500 de km acesta va ajunge sambata seara, 24 martie in capitala Republicii Moldova. Aici se va reuni cu celelalte delegatii de bistriteni care vor participa la Marsul Unionist din 25 martie de la Chisinau.

Apoi steagul unionist al judetului Bistrita-Nasaud va poposi pe Aleea Scriitorilor din Chisinau la cele 3 statui de bistriteni (Andrei Muresanu, George Cosbuc si Liviu Rebreanu). Luni, 26 martie, steagul va ajunge la Soroca (cetate ridicata de mesterii bistriteni in vremea lui Petru Rares) si la manastirea Capriana la racla Sf. Gavriil Banulescu-Bodoni (bistritean).

 

Marti dimineata, 27 martie 2018, de Centenarul Unirii steagul bistritenilor va ajunge la Sadova, localitatea de bastina a presedintelui R. Moldova, Igor Dodon si va fi dat cadou Primariei si Consiliului Local din Sadova ca semn al pretuirii dintre romanii de pe cele doua parti ale Carpatilor: ardeleni si moldoveni.

Speram ca delegatiile bistritenilor de la marsul unionist din Chisinau sa fie cat mai numeroase, iar romanii iubitori de neam sa-l intampine cu bratele deschise pe domnul Antal Francisc in parcursul lui simbolic pe jos pana la Chisinau!

 

Prof. Florin I. Bojor

 

 

0 comentarii4438 vizualizări03 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0