Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Miercuri 22 Mai 2019 - 3482 vizitatori azi
TABARA INTERNATIONALA "ACASA LA NOI".

Astazi, 31.07.2018, la Biblioteca judeteana "George Cosbuc", din Bistrita s-a deschis, TABARA INTERNATIONALA "ACASA LA NOI". Tabara este, in acest an, la a 22-a editie. De aceasta data, copiii vin din orasul Rino, din Ucraina. Participantii la tabara sunt elevi romani si ucrainieni, insotiti de cadre didactice.

Amfitrionul bibliotecii,  domnul director, pr. Pintea a multumit Astrei Nasaudene, reprezentata de catre, inimosul si neobositul profesor Seni Ioan, pentru locul istoric oferit Bibliotecii judetene.

Astfel, biblioteca judeteana este plasata, la inceputul drumului initiatic, ce va strabate, intregul judet, atat de bogat, din punct de vedere educativ, cultural si istoric, pe parcursul intregii saptamani.

Domnul presedinte al Astrei Nasaudene, eminentul profesor de istorie Ioan Seni a multumit la randul sau, domnului director Pintea pentru ospitalitate si generozitate. A mentionat cadourile oferite, de fiecare data participantilor taberei.

A sosit si replica oaspetilor, bogata in aprecieri, ilustrate intr-un program artistic, in limba romana si ucraineana.

Ghidul Bibliotecii a fost de aceasta data, Florin Sasarman, artist, organizator de evenimente culturale, si un patron educativ al Mediatecii.

Organizatorii taberei, prof Ioan Neagos, Luiza Iliescu, Antonina Marian, impreuna cu fotograful oficial al taberei, de mai multe editii, Cristina Eliza Iliescu au primit grupul si i-au cazat, cu o seara inainte.  Copiii din TABARA INTERNATIONALA "ACASA LA NOI" sunt gazduiti de cativa ani, de catre,  Liceul Sfanta Maria, din Bistrita, unde sunt primiti cu caldura si bucurie.

Multumirile participantilor si organizatorilor sunt indreptate catre Consililui Judetean Bistrita Nasaud, condus de catre, domnul Radu Moldovan care, finanteaza acest program, de mai bine de 7 ani.

Acest minunat eveniment, un adevarat program cultural-educativ, se petrece, in acest minunat loc, rai pe pamant, in umbra academicienilor nasaudeni si de mana cu Liviu Rebreanu si George Cosbuc. Astfel, devine un adevarat drum initiatic, in care istoria se invata LIVE.

Astfel, in aceste momente, ce devin istorie (caci istoria o scriem noi), Bistrita plus Nasaud sunt una si devenite trup se ingemaneaza cu sufletul tuturor romanilor nostri, despartiti doar, de granite imaginare.

Si asta se intampla acum si aici, in Bistrita Nasaud.

 

L.I.

0 comentarii3332 vizualizări31 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0