Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Joi 13 August 2020 - 17834 vizitatori azi
Omagiu soldatilor Armatei Romane cazuti in lupta pentru eliberarea Basarabiei.

Platforma Unionista Actiunea 2012 impreuna cu Asociatia Obsteasca Unirea ODIP din Chisinau, precum si cu alte asociatii de pe ambele maluri ale Prutului, organizeaza sambata, 22 iunie, ora 14:00, o manifestatie de comemorare a soldatilor romani din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care au luptat pentru eliberarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord. Comemorarea va avea loc la Cimitirul de Onoare Romanesc "Tiganca" din raionul Cantemir, Republica Moldova.

"Astazi, cand realitatea politica de pe Bic este din ce in ce mai incerta, iar statul roman joaca un rol mai mult de spectator, desi peste un milion de cetateni ai Republici Moldova sunt si cetateni ai Romaniei, vrem sa aducem un omagiu ostasilor care nu au stat cu mainile in san atunci cand fratii nostri de peste Prut au avut nevoie de ei. Noi, unionistii de pe ambele maluri ale Prutului nu vom uita sacrificiul lor si vom avea mereu grija sa ii amintim si sa le cinstim memoria", a declarat Stefan Lupu, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Pe 22 iunie 1941, Romania a declarat razboi Uniunii Sovietice pentru eliberarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, anexate de sovietici cu un an inainte prin ultimatum. Prin batalia de la Tiganca se intelege ansamblul luptelor grele  purtate  pentru  fortarea  liniei Falciu-Bogdanesti si cucerirea zonei puternic fortificate de dincolo de Prut, cu centrul in localitatea Tiganca, lupte care au luat forme extrem de dure in zilele de 4-12 iulie, conform datelor peste 10.000 de soldati romani au murit sau au fost dati disparuti in urma bataliei aceasta lupta fiind considerata de istorici una dintre cele mai sangeroase batalii date de romani pentru reintregirea tarii.

0 comentarii4977 vizualizări18 iunie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0