Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Marti 14 Iulie 2020 - 22946 vizitatori azi
Tabara "Acasa la noi", 17-24 iulie 2019 Editia a 25-a.

Va informam ca in judetul nostru sosesc astazi, pentru perioada 17-24 iulie 2019, doua grupuri de copii (circa 80), elevi si studenti din R Moldova, raioanele Floresti - cazati la Manastirea din Ilva Mare - stareta Hristofora, si din Straseni - cazati la Manastirea Prava-Rebra - staret Chiril Zagrean, grupuri conduse de cadre didactice care doresc sa cunoasca punctele turistice din tinutul nasaudean - case memoriale, muzee, centre catehetice pentru tineret, colectii muzeale sau de arta, centre turistice comunale sau orasenesti pentru tineret, manastiri, biserici, scoli, licee, biblioteci, case de cultura, primarii, statiuni turistice etc.

In numele fratietatii promovate de autoritatile centrale si locale ale celor doua state romanesti, asociatiunea ASTRA, Despartamantul Nasaud va roaga sa le asigurati intrarea gratuita in aceste puncte turistice de interes cultural, sa-i incurajati spre actiuni comune romanesti intr-o viitoare Europa unita, in care fiecare natiune isi etaleaza si isi conserva propriile valori...

Cu multumiri anticipate, stima si pretuire pentru toti cei ce ii vor sustine in demersul lor. In acest sens si-au anuntat deja disponibilitatea staretii si preotii celor doua manastiri, patronii Emil Iugan, Radu Martian s.a., primarul or. Nasaud - prof. Mircea Romocea, familia Ioan Neagos si Luiza Iliescu (Bistrita), mai multi directori de muzee, case memoriale, biblioteci, scoli... Asteptam bunavointa si din partea oraselor Bistrita, Beclean, Sangeorz-Bai si a comunelor care promoveaza fratietatea cu romanii de peste Prut.

Va tinem la curent...

 

Prof. Ioan Seni  - 0742 055 356

 

0 comentarii6041 vizualizări17 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0