Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Imnului National al Romaniei in orasul poetului Andrei Muresanu.

"Ca-n fiecare an, in 29 iulie sarbatorim un simbol, un manifest care atunci cand il auzim ne face inimile noastre care bat romaneste sa tresalte, sa realizam "ca-n aste maini mai curge un sange de roman", sa ne aratam patriotismul si sa fim cu totii in armonie.

Celebram asadar, Ziua Imnului National al Romaniei in orasul poetului Andrei Muresanu, cel care a reusit sa puna pe hartie esenta poporului nostru in 11 strofe continand o emotie care sa strabata timpul si care, iata, a ajuns pana la noi.

Aparut in efervescenta revolutiei din anul 1848, versurile imnului "Desteapta-te romane!" au sonoritate si semnificatie doar impreuna, la fel cum Romania este puternica doar unita.

Valoarea mobilizatoare a versurilor lui Andrei Muresanu a dat romanilor putere, a oferit speranta in cele mai grele momente ale istoriei, a adus coeziune in jurul unui crez, fie ca vorbim despre generatia pasoptista sau de Revolutia Romana din 1989.

Noi, bistritenii, poate ca nu suntem mai patrioti doar pentru ca poetul Andrei Muresanu este autorul versurilor, dar cu siguranta suntem mandri de acest lucru si, tocmai de aceea, trebuie sa onoram acest simbol al neamului nostru si sa-l facem sa rasune de cat mai multe ori.

Dupa 171 de ani, imnul nostru continua sa fie un manifest, o obligatie istorica la unitate si va indemn, dragi romani bistriteni, sa iubiti Romania si sa luptati sa o faceti asa cum v-o doriti!
Putem face Romania mai buna nu luptandu-ne intre noi ci incercand fiecare sa devenim mai buni ca si indivizi pentru a fi mai buni ca societate, ca tara!
La multi ani, deci, in unitate, in fraternitate si in progres, dragi romani bistriteni!"

-

Mesajul Prefectului Ovidiu Victor Frent.

 

0 comentarii3374 vizualizări29 iulie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0