Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
"Floris" Bistrita - probleme financiare pentru participarea la Campionatul Mondial de Dans Sportiv.

La ora cand apar aceste randuri este posibil ca problema financiara a Clubului de Dans Sportiv "Floris" Bistrita sa fie rezolvata, sportivii sa fie imbarcati in autocar si sa fie in drum spre aeroportul international "Henri Coanda" sau sa fie "tintuiti locului" din lipsa banilor si ar fi o mare pierdere pentru sportivi, Bistrita si Romania, prin neparticipare la o asemenea importanta competitie mondiala.
Ieri, 11.09.2013, incepand cu ora 10.00, a avut loc o conferinta de presa organizata de d-na Florica Budusan, antrenor al Clubului de Dans Sportiv "Floris" Bistrita, impreuna cu dansatorii formatiei Rock the World, la care s-a expus, cu lux de amanunte, necazul, disperarea, supararea prin care trec sportivii de la acest club pentru faptul ca nu au suficienti bani pentru a participa la Campionatul Mondial de Dans Sportiv care se va desfasura in localitatea Kaosiune din Taiwan, din China, formatia "Floris", reprezentand Romania, se va "bate" cu cei din Germania, Rusia, Belarus si Olanda pentru a accede spre titluri mondiale, fiind de 8 ani campioni nationali si unde se prezinta toate genurile de dans, nu numai cel sportiv.
Costul acestei deplasari fiind mare, aproape 100.000 lei, a revenit fiecarui sportiv sa plateasca suma de 250 euro reprezentand zborul cu avionul pana la Tai Pai, iar de acolo a mai intervenit o modificare, sa-si plateasca trenul de la Tai Pai la Kaosiung, pretul biletului fiind de 150 euro, fapt aproape imposibil de realizat datorita lipsei banilor si starii materiale a sportivilor.
Guvernul chinez a alocat suma de 20.000 dolari pentru formatie, dar nu-i primesc decat cand ajung acolo si pe care trebuie sa-i returneze pentru faptul ca acestia reprezinta contravaloarea gajului de 20.000 dolari pe care dl. Radu Moldovan, presedintele C.J. B-N, a reusit, cu efort si generozitate, sa-l realizeze pentru a putea pleca la concurs, fapt pentru care clubul si antrenoarea ii multumeste din suflet si inima.
De asemenea, dl. prof. Dorel Cosma, director C.C.M. "George Cosbuc", s-a oferit sa-i ajute cu autocarul dus si intors pana la aeroportul din Bucuresti, pentru care s-a multumit anticipat.
Biletele de avion sunt platite, se pierd daca nu se merge, cat si penalitati, iar suma de 2150 euro este deficitara si nu stim cine-i poate salva si ajuta ca sa-si indeplineasca visul si sa-si plateasca trenul si o noapte de cazare in plus.
Noi le uram succes, daca au plecat, iar daca nu au plecat, este un mare pacat, o mare pierdere.


0 comentarii2954 vizualizări12 septembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0