Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 23 Februarie 2020 - 11902 vizitatori azi
Dansatorii de la Floris, incep anul scolar pe ring, intr-o competitie mondiala in care reprezinta Romania.

In prima zi de scoala cativa elevi Bistriteni isi reprezinta tara pe ringul de dans, undeva in Taiwan, infruntand totate greutatile din pasiunea pentru dans. Plecati de acasa cu bani imprumutati ca sa-si reprezinte tara, dansatorii clubului "Floris", Bistrita au constatat ca fiecare dintre ei va trebui sa contribuie din buzunarul personal cu aproximativ 500 de Euro la costurile de deplasare, cazare si subzistenta. Primul impediment l-au intampinat la aeroportul din Taipei, unde, dupa 4 ore de discutii, au platit viza de intrare in tara in valoare de 86 de dolari fiecare, problema despre care nu i-a avertizat niciunul dintre organizatorii cu care au intrat in contact si care au primit scanarile documentelor cu mult timp inaintea plecarii. Un alt impediment pe care il intampina in acest concurs este faptul ca tuturor formatiilor de dans sportiv li s-a schimbat orientarea ringului, fiind siliti sa danseze pe lungimea spatiului de dans si nu pe latime cum s-au antrenat. Dar se pare ca problemele lor nu se termina aici si pana la plecare vor mai avea de platit si alte datorii neprevazute.

In aceasta atmosfera de tensiune dansatorii clubului "Floris" intra pe ring purtand numele Romaniei in prima zi de scoala. Ca de obicei, sportivii nostri se vor trezi de cu noapte sa-si pregateasca tinutele, realizandu-si totul pe cont propriu: coafura, machiaj, retusuri, spre deosebire de celelalte formatii care vin insotiti de o echipa de specialisti care se ocupa de aceste aspecte, ei fiind preocupati doar de dans. Cu toate acestea ei isi doresc sa faca cinste tarii lor si spera ca cei din tara sa fie alaturi de ei incepand cu ora 13.00, ora Kaosiung, cand vor evolua pe parchet purtand insemnele romanesti. Formatia cu care se prezinta anul acesta echipa Romaniei poarta numele ROCK THE WORLD. Rockul este un dans cu miscari rapide care cu greu se pot domoli, iar rolul lui este sa dezlantuie, asa cum al pietrei este sa se rostogoleasca. Abordarea unei teme rock de o formatie de dans sportiv standard pare o idee foarte indrazneata. De fapt, formatia ROCK THE WORLD demonstreaza ca postmodernismul pune in armonie perfecta clasicul cu modernul, innobiland astfel dansul sportiv.

 

 

Mai mult decat oricare alt eveniment din calendarul competitiilor, Jocurile Mondiale de dans sportiv (WDSG) intruchipeaza esenta atotcuprinzatoare a dansului sportiv. Editia inaugurala uneste multiplele forme si stiluri de dans intr-un eveniment competitiv multidisciplinar, care evidentiaza trasaturile lor comune.

In perioada 16-20 septembrie 2013, elitele internationale de la 14 discipline de dans sportiv se intalnesc in orasul-port taiwanez Kaohsiung pentru a concura in vederea obtinerii titlului de Campioni WDSG 2013. Competitiile de inalt nivel sunt organizate concomitent - intre doua pana la patru pe zi - pe K-Arena. cu o capacitate de 13.000 de locuri.

Oricine poate urmari competitiile live, pe WDSG 2013 blog! Doritorii se pot uita la webcast-uri live in fiecare zi pe blog si pe canalul YouTube WDSF.

Romania participa la WDSF World Dance Sport Games 16 - 20 Septembrie 2013 in Kaoshiung, China-Taipei: in data de 16 Septembrie cu Formatia Standard "ROCK THE WORLD", Bistrita, 17 Septembrie Adult Show Dance, Standard cu perechea Apostolescu Sebastian-Raducan Anda, 20 Septembrie, Adult Latin Moldovan Paul - Tatar Cristina.

La aceasta competitie iau parte tari de pe sase continente: Europa, Asia, America de Nord, America de Sud, Oceania, Africa - 49 de tari participante: Canada, Brazilia, Germania, China-Taipei, Australia, Africa de Sud, USA, Ecuador, Danemarca, China, Noua Zeelanda, Mexic, Argentina, Italia, Japonia, Chile, Rusia, Kazakhstan, Belarus, Olanda, Ungaria, Serbia, Elvetia, Columbia, Moldova, Thailanda, Bulgaria, Coreea de Sud, Lithuania, Mongolia, Republica Ceha, Hong Kong, Ukraina, Letonia, Slovacia, Polonia, Filipine, Slovenia, Finlanda, Franta, Spania, Romania, Austria, Croatia, Irlanda, Norvegia, Anglia, Suedia, Belgia.

Sursa: YouTube LIVE | World DanceSport Federation at worlddancesport.org

www.worlddancesport.org

 

Pentru conformitate consultati site-ul: https://www.facebook.com/DanceSportNews

Cei care doresc sa vizioneze competitia si festivitatea de deschidere, maine, 16.09.2013, ora 7.00, ora Romaniei, o pot face accesand adresa de mai jos:

http://www.worlddancesport.org/News/WDSF/YouTube_LIVE-1314

0 comentarii1582 vizualizări16 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0