Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 25 Februarie 2020 - 2128 vizitatori azi
Taiwan - un pas mai aproape de podium. Bravo Clubul de Dans Sportiv "Floris"!!!!!

Elevi ai liceelor bistritene, studenti sau absolventi de facultati, membrii formatiei de dans sportiv "Floris", Bistrita, se intorc din Taiwan, miercuri, 18 septembrie, cu sentimentul visului implinit.

Preocupati de performanta, pasionati de dans si invatati sa dea piept cu greutatile de tot felul, dansatorii clubului "Floris" au inteles o data in plus ca in tara lor sunt putini, in afara parintilor, cei care ii sustin. Ei au aflat inca de mici ca trebuie sa munceasca mult ca sa-si depaseasca lipsurile, ca trebuie sa-si dramuiasca timpul copilariei pentru a face fata competitiei pe care un sport ca dansul de performanta o impune. Desi pasiunea pentru dans a fost mai puternica decat joaca, ei au pus scoala pe primul loc, ideea de podium pe care sportul le-a inoculat-o fiind o obsedanta cursa cu propriile limite ale fiecaruia dintre ei. Pentru calatoria in Taiwan ei au consumat multe ore de truda, multi bani si o mare parte din vacanta de vara, sacrificand primele zile de scoala pentru a-si reprezenta tara la un regal al dansului sportiv.

Prima zi a Jocurilor Mondiale de Dans Sportiv a reunit pe parchetul din incinta K-Arena din Kaohsiung cele mai bune sapte formatii de dans sportiv standard la nivel mondial. Dupa prima runda s-au detasat clar patru formatii clasificate pentru finala A, formatia Germaniei Braunschweiger TSC - locul I, secondata de cea a Rusiei, "Vera Tyumen", respectand ordinea stabilita la Campionatul Mondial din 2012. Pe locul III s-a situat formatia "LOTUS Jantar", reprezentativa Poloniei, iar pe locul IV "Univers Minsk" Belarus. Formatia Romaniei s-a clasificat in finala B, urcand pe locul VI dupa formatia Norvegiei, "Step in Time". Pe pozitia VII s-a situat formatia "Interklub Bratislava", reprezentativa Slovaciei.

Pentru membrii formatiei "Floris" locul VI ocupat la Jocurile Mondiale de Dans Sportiv reprezinta inca un pas inspre podium si certificarea valorii lor, in conditiile in care a fost singura formatie care a schimbat atat costumatia cat si coregrafia, toate celelalte echipe evoluand cu programul prezentat la Campionatele Mondiale din noiembrie 2012. Prestatia avuta de dansatorii de la Bistrita a fost apreciata de echipa Dance Sport News & Informatin si de reprezentantii FRDS, ceea ce confirma valoarea muncii depuse de antrenorul Florica Budusan de-a lungul anilor, materializata prin insuflarea spiritului de echipa si prin pasiunea pentru dansul de performanta (Bravo Clubul de Dans Sportiv "Floris" !!!!!) https://www.facebook.com/DanceSportNews.

Sa ai curajul sa te masori cu cei mai buni inseamna sa fii permanent constient ca nimic nu este imposibil daca te straduiesti, iar satisfactia implinirii este pe masura.

Unul dintre cei mai vechi membri ai formatiei transmitea parintilor sai dupa competitie un mesaj pe cat de simplu pe atat de cuprinzator: "Astazi a fost cea mai frumoasa zi din viata mea!".

Desi sportivii sunt inca pe drum, desi problemele financiare existente la plecare sunt departe de a fi rezolvate, la datoriile privind deplasarea cu trenul si cazarea sportivilor adaugandu-se si suma de cate 86 de dolari SUA pentru fiecare - viza de intrare in Taiwan, sentimentul implinirii unui vis le da forta sa spere in rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Pe langa sumele modice oferite de FRDS si CJ BN, un sprijin important l-a acordat Centrul Cultural Municipal Bistrita, prin persoana directorului Dr. Dorel Cosma, care a pus la dispozitia dansatorilor autocarul pentru a-i transporta in conditii decente si sigure la aeroportul "Henri Coanda" si care in cursul zilei de astazi ii va astepta sa-i aduca acasa.

La jocurile Mondiale din Taiwan de anul acesta Romania a fost reprezentata prin doua perechi de dansatori - l sectiunea standard: Apostolescu Sebastian-Raducan Anda si, respectiv, la sectiunea latino: Moldovan Paul - Tatar Cristina si prin formatia clubului "Floris" din Bistrita pentru concursul de formatii.

0 comentarii2254 vizualizări18 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0