Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 1778 vizitatori azi
De martisor am repopulat raul Sieu cu stiuca.

Bun gasit in lumea minunata a naturii si a pescuitului sportiv din Romania. Ne apropiem cu pasi repezi de martisor si de primele zile ale primaverii. Dar in acelasi timp ne bucuram de faptul ca proiectul inceput in ceea ce priveste popularea raului Sieu cu stiuca prinde contur.

Una peste alta, acest proiect a prins contur din dorinta de a readuce in apele Sieului specia care pe vremuri facea furori in randul pescarilor bistriteni si care, din nefericire, in ultimii zece ani este intr-un regres continuu. Dar oare de ce pescuim? Noi, astia simpli, antrenati in cotidianul fara de sfarsit? Sunt sigur ca unii dintre noi, pentru simplul motiv de a fugi de acasa, de a fi liberi o zi, doua, trei, de a scapa de grijile zilnice, poate pescuiesc pentru ca ii linisteste, pentru ca acel loc unde se termina pamantul si incepe apa le trezeste in suflet niste vibratii pe care nu le pot explica, descrie sau prigoni. Ciudat sau nu, ma inscriu printre acesti oameni. Mirosul stufului, zgomotul broastelor si mirosul de balta sunt pentru mine echivalentul raiului pe pamant. Primele raze ale soarelui, care se reflecta in luciul apei, pentru mine reprezinta dependenta. Cu toate ca apele interioare ale judetului nostru nu sunt de o calitate prea buna, iar gunoaiele fac decorul dezolant in multe zone ale raurilor, lasand mult de dorit. Din pasiune pentru voi, pescarii, joi s-a materializat prima populare cu stiuca si primul semn ca suntem adevarati protectori ai naturii.

Trebuie sa reamintesc initiatorii acestui proiect si sa-i felicit in acelasi timp. Ei sunt Ovidiu Arsinte, Andrei Salajan, Asociatia Esox si toti cei peste o suta de pescari care au donat pentru materializarea acestui proiect. Nu pot sa nu amintesc cei doi ,ecologisti consilieri locali care au donat 1.000 lei, indemnizatia pe o luna din retributia Consiliului local al Primariei Bistrita. Din pacate sunt frustrat de faptul ca din cei 5.000 de pescari legitimati, au raspuns acestui apel un procent destul de mic, dar in acelasi timp comenteaza si vocifereaza ca nu se face nimic pe apele interioare. Dar domnilor, v-ati invatat doar sa cereti si sa primiti, fara sa dati in schimb nimic, cu pretentii la potentialul piscicol.

Pentru toti cei care au donat, in sensul acesta va astept live, sambata seara, in cadrul emisiunii De-ale Pescarilor, difuzata pe AS-TV, unde va avea loc tombola si se vor oferi premiile, din partea magazinului de profil "Fir Intins".

Va reamintesc faptul ca pescuitul stiucii este interzis in aceasta perioada, pana pe data de 15 aprilie. Doresc sa trag un semnal de alarma pescarilor bistriteni, rugandu-i imperios sa-si vizeze permisele de pescuit pe anul in curs, pentru a nu avea surpriza sa fie sanctionati pe malul apelor de organele abilitate de control, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta.

 

Marius Rus.

0 comentarii1834 vizualizări28 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0