Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 21 Septembrie 2020 - 25008 vizitatori azi
10 motive pentru care ar trebui sa te indragostesti de un ciclist.

1.Studiile au demonstrat: ciclistii sunt perceputi ca fiind cei mai atractivi sportivi. De asemenea, in competitii, cei mai rapizi dintre ei sunt considerati cu 25% mai chipesi decat cei ce termina la coada clasamentului.

2. Sunt destepti.
Potrivit acestui studiu, ciclistii sunt cu 13% mai inteligenti decat o persoana normala, cu toate ca nu trebuie sa fii foarte destept sa-ti dai seama ca bicicleta e cel mai avantajos mijloc de transport.
De asemenea, ei sunt si cu 10% mai generosi decat cei care nu pedaleaza. Mereu isi impart batoanele energetice si apa cu cei aflati in suferinta.

3. Sunt intr-o forma fizica foarte buna!
Isi petrec cateva ore zilnic antrenandu-se si pedaleaza peste 5000 de kilometri pe an. Acesti factori se traduc intr-un apetit sanatos, un corp bine definit si tonifiat.

4. Ciclistii traiesc mai mult.
In medie cu 6,3 ani mai mult decat un non-ciclist. (atat timp cat nu este lovit de o masina).

5. Ei sunt indemanatici.
Dupa ani in care si-au reparat singuri bicicleta, se vor descurca si atunci cand vor fi nevoiti sa execute diferite ajustari prin casa.

6. Isi petrec foarte mult timp in aer liber si calatoresc la fel de mult. Majoritatea timpului si-l petrec hoinarind in jurul orasului si cucerind noi teritorii.

7. Sunt devotati si nu accepta infrangerea.
Pedalatul in conditii de vant si ploaie, ca sa nu mai vorbim de catarari, necesita o vointa de fier. Asta se poate aplica si relatiilor lor.


8. Sunt disciplinati. Sportul implica disciplina.

9. Isi stabilesc mereu obiective pe care le indeplinesc.

10. Alte studii au aratat ca exercitiile fizice intense cum ar fi mersul cu bicicleta pot stimula puterea de concentrare si de memorie, iar in timp reducerea stresului si anxietatii. Ciclismul este bun pentru creier!

 .

 

Adrian Oprean.

 

0 comentarii1946 vizualizări08 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0