Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 23 Februarie 2020 - 11922 vizitatori azi
Bistriteanul Rares Moldovan, reprezentant al Romaniei la Campionatul Mondial de Dans - Standard.

Din nou dansul sportiv s-a facut remarcat pe plan international. Dupa ce in cadrul Campionatelor Nationale 2014, clubul  SporTim Dance Timisoara s-a clasat printre cele mai bune cluburi din tara, aducand acasa 7 finale, 3 podiumuri, o pereche de campioni si una de vicecampioni ai Romaniei, a venit momentul sa se afirme si pe plan international .
  Perechea Rares Moldovan (20 ani ) si Bianca Pavel (16 ani), vicecampioni ai Romaniei la categoria Under 21 Standard, au reprezentat tara noastra weekend-ul trecut la Campionatul Mondial de Standard, desfasurat la Rimini, in Italia.

 

Rares si Bianca, o pereche tanara si ca varsta si din punct de vedere al parteneriatului   (danseaza impreuna de 10 luni ) , au deja un palmares impresionant atat pe plan national cat si international:

Octombrie 2013 , Timisoara WDSF International OPEN Championship - locul 1 
Noiembrie 2013 , Austrian International OPEN Championship - locul 6 
Februarie 2014 , Bassano International OPEN , locul 3 
Martie 2014 , Campionatul National al Romaniei categoria Adulti 19-35 ani , locul 5 
Aprilie 2014 , Campionatul National al Romaniei categoria sub 21 ani , locul 2 
Mai 2014 , Rainbow Dance Cup , Sofia Bulgaria , locul 2 
Iunie 2014 , Szeged International OPEN , locul 3 .

 

Toate acestea dupa ore intregi de munca, dupa extrem de multe sacrificii din partea lor ca si sportivi,din partea antrenorilor Andreea si Emanuel Jebeleanu, cat si din partea parintilor. Trebuie amintit si faptul ca Rares Moldovan s-a mutat din Bistrita in Timisoara in vara anului 2013, pentru a dansa impreuna cu Bianca Pavel, sub culorile clubului SporTim Dance. De altfel inca un fapt important in realizarea acestor performante este disciplina, cei doi sportivi avand un program foarte riguros, in ciuda caruia trebuie amintit faptul ca Bianca este inca la liceu , Colegiul National C.D. Loga, unde profesorii se declara multumiti si aici de vicecampiona nationala .

Facand parte din lotul national al Romaniei  si obtinand dreptul de a reprezenta tara la Campionatul Mondial, sportivii impreuna cu antrenorii s-au deplasat in weekend-ul 12-13 Iulie 2014 , la Rimini. Acolo, intr-o locatie superba, s-a desfasurat concomitent in 8 sali Campionate Mondiale si Europene pe diverse stiluri de dans, cu un total de peste 2000 de sportivi si 5000 de spectatori din toate colturile lumii.

Sportivii nostri au reusit splendida performanta de a se clasa pe locul 15, mentinandu-si suprematia, fiind cea mai bine clasata pereche din Romania. Cu o brigada complet internationala, neavand niciun arbitru conational, acestia s-au clasat imediat sub semifinala ( 14 perechi fiind semifinaliste ) .

 

Bianca : " La gala oficiala de deschidere a Campionatului Mondial, in momentul in care pe rand a fost chemata pe ringul de dans fiecare tara cu steagul sus, m-au coplesit niste emotii nemaintalnite pana atunci, a fost superb !!!" 
Rares: "A fost un concurs extraordinar, cu o organizare ireprosabila. Sala, muzica, atmosfera ..., totul a fost de nota 10. Din punctul meu de vedere, dat fiind si rezultatele anterioare, ma consider printre semifinalisti, de ce nu chiar si finalist ! "

0 comentarii2002 vizualizări15 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0