Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 2750 vizitatori azi
La Clubul Mushin Dojo din Bistrita se pot practica Aikido, Brazilian Jiu Jitsu si Tir cu arcul!

AIKIDO. A fost fondat de maestrul japonez Morihei Ueshiba (1883-1969) si se bazeaza pe utilizarea fortei adversarului prin aplicare de tehnici articulare si eschive realizate prin tai sabaki (pivotari in arc de cerc). In aikido se utilizeaza proiectari, luxari, strangulari si, in mica masura, lovituri. Aikido isi are radacinile in jujitsu si tehnicile de lupta cu sabia si sulita utilizate de samurai in Japonia medievala, dar multe dintre tehnicile sale sunt inventia maestrului Ueshiba. Principiile de non-rezistenta, utilizarea fortei adversarului cat si emblema artei sugereaza legaturi cu alte stiluri interne, de origine chineza: Taijiquan, Baguazhang si Xingyiquan.

Fiind un stil de lupta pur defensiv, Aikido nu organizeaza si nu participa la competitii. Exista in schimb numeroase demonstratii in care maiestria este dovedita cu ajutorul unui uke (atacator).

Programul antrenamentelor este zilnic de luni pana vineri de la ora 17 la ora 18:30, se pot inscrie persoane cu varsta cuprinsa intre 7-80ani indiferent de sex.

Incepand cu luna august a anului 2014, se va forma o grupa de copii cu varstele 4-6 ani.

Instructor: Todica Bogdan (2 dan aikido)

 

 

JIU JITSU BRAZILIAN

Jiu Jitsu Brazilian , cunoscut si ca BJJ, dupa prescurtarea din limba engleza (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazeaza pe lupta la sol si care prin folosirea tehnicilor articulare si a strangularilor il forteaza pe oponent sa renunte la lupta. Pe principiul folosirii cat mai eficiente a tehnicii si in special a parghiilor, in dauna atributelor fizice (greutate, forta exploziva, alonja etc.), un practicant fara atribute fizice de exceptie are sanse de reusita ridicate in lupta, in fata unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la inceputul secolului 20 de catre familia Gracie, in Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-aparare alaturi de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competitional (gi si no gi) sau pentru competitiile de arte martiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).

Cu toate ca Jiu Jits-ul Brazilian a prins un avant destul de mare in ultimii ani, in Romania persoanele de sex feminin nu sunt prea des intalnite la antrenamente, spre deosebire de alte tari. Pentru a incuraja practica BJJ-ului, Clubul Mushin Dojo Bistrita ofera pana in data de 30 septembrie 2014 antrenamente GRATUITE pentru doamne si domnisoare!!!

Programul este zilnic de la 18:30-20:00 de luni pana vineri.

Instructor: Todica Bogdan (centura albastra in BJJ)

 

 

TIR CU ARCUL

Cind trageti pentru prima data cu arcul, luati parte la o activitate ce dateaza de cel putin 20 de secole. Arcul cu sageti este una dintre cele mai vechi arme cunoscute in istoria omenirii. Unele izvoare istorice dateaza originea arcului la aproximativ 25 de secole inaintea epocii moderne.

La Mushin Dojo Bistrita va puteti initia in aceasta arta intr-un mediu sigur si prietenos.

 

Mai multe informatii despre aceste activitati, puteti afla de pe site-ul clubului: www.mushindojo-bistrita.ro .

 

 

VA ASTEPTAM PE TATAMI!!!

1 comentariu4060 vizualizări16 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0