Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Biciclisti internationali pedaleaza pe litoralul romanesc pentru Olimpiada Rio 2016.

Beach Race XCO, concursul de ciclism MTB din calendarul international al Uniunii Ciclista Internationala organizat in Romania si singura competitie de acest gen din Europa care se desfasoara pe nisip, va avea loc in data de 25 aprilie 2015, pe plaja din Corbu, judetul Constanta. Ciclistii profesionisti, care vor participa la Beach Race XCO, vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016, iar datorita unicitatii lui, evenimentul va reprezenta un mijloc inedit de promovare a litoralului romanesc la nivel international.

Traseul pe care il vor parcurge ciclistii profesionisti si amatori are o lungime de 4,1km, cu o diferenta de nivel de 50 de metri, jumatate fiind pe plaja si jumatate pe coasta de acces pe faleza. Beach Race XCO se adreseaza atat ciclistilor profesionisti, cat si ciclistilor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii. Profesionistii vor fi premiati conform standardelor UCI, iar pentru amatorii, organizatorii au pregatit premii pentru sase categorii, in functie de varsta si sex. De asemenea, sponsorii vor acorda si premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilitati, cel mai tanar concurent, cel mai in varsta concurent si o tombola dedicata tuturor concurentilor).

Beach Race XCO este organizat de Asociatia Sportiva SanaSport si Sport Bilt, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Bellotto SportWare, Federatia Romana de Ciclism, Uniunea Ciclista Internationala, Jandarmeria Romana Constanta si Let’s do it Romania.

"Dupa succesul extraordinar pe care l-am avut anul trecut cu Doltcini XCO Muncitoresc, evenimentul din acest an ramane singura competitie de acest gen din Europa care se desfasoara pe plaja si dorim sa facem o traditie din asta pe litoralul romanesc. Anul trecut s-a desfasurat pe Plaja Modern din Constanta, pentru acest an am ales plaja Corbu, o plaja salbatica, cu peisaje senzationale, iar la anul, cine stie... Este, fara doar si poate, si o modalitate de promovare a litoralului romanesc, dar si o competitie foarte serioasa, acreditata de Uniunea Ciclista Internationala, in urma careia sportivii vor primi puncte importante pentru Olimpiada de la Rio", declara Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Inscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro.

 

 

Persoana de contact

Sabin Ioan Andoniu

Organizator eveniment

0737364388

 

 

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

 

 

 

0 comentarii2926 vizualizări19 februarie 2015




rss 2.0
rss 2.0