Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
Litoralul romanesc, pe harta mondiala a maratoanelor.

Peste 400 de atleti nationali si internationali au alergat la MARATONUL NISIPULUI din Mamaia. Statiunea Mamaia a adunat duminica, 29 martie 2015, peste 400 de atleti si alte cateva sute de sustinatori la MARATONUL NISIPULUI, singura competitie de acest gen din Europa care se desfasoara pe nisip. La evenimentul international de la Malul Marii au alergat sportivi din Romania si din alte opt tari: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Rusia, Republica Moldova, Nigeria, Koreea de Sud si Camerun. Startul oficial al competitiei a fost dat de viceprimarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau.

Maratonul Nisipului, ajuns la a doua editie, a reprezentat si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc la nivel international, statiunea Mamaia fiind deja consacrata pe harta mondiala a maratoanelor. Evenimentul este co-organizat de Asociatia Sportiva "SanaSport" si Radio Constanta/Radio Vacanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului s-a adresat alergatorilor amatori si sportivilor de performanta, a fost compus din trei probe competitive (maraton, semimaraton si cursa de 10km) si cursa "Family Run" (aproximativ 1km), care a reusit sa-i aduca mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora. Incasarile cursei "Family Run" vor fi directionate catre o organizatie locala care are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiente de autism.

 

Castigatori - Cursa de 10 kilometri

La categoria baieti, cursa de 10 km a fost castigata de Maxim Raileanu din Republica Moldova, care a inregistrat un timp excelent: 35 de minute si 52 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Sabin Vasile, iar locul al treilea de Gheorghe Romascanu. In cadrul cursei de 10 kilometri fete, Adela Sararu a pasit pe prima treapta a podiumului cu un timp de 52 de minute si 42 de secunde, locul II a fost obtinut de Elena Moruzov, iar locul III de Mirela Mihai..

 

            Castigatori - Cursa de Semimaraton (21 km)

            Semimaratonul, a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria baieti, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, care a inregistrat un timp record de o ora, 16 minute si 51 de secunde, locul II a fost ocupat de Ionut Marian Purcea, iar locul al treilea, de George Bulgaru. La categoria fete, cursa a fost castigata detasat de Antonia Maris, care a incheiat proba intr-o ora, 37 de minute si 52 de secunde, Mihaela Maria Biclea a iesit pe locul al doilea, iar Albertina-Narcisa Cosbac a fost ocupanta locului trei.

 

            Castigatori - Cursa de Maraton (42,195km).

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Florin Szomyu a castigat maratonul si in aceasta editie, dupa victoria de anul trecut, doborandu-si recordul. La editia din 2015, Szomyu a incheiat maratonul in doua ore, 45 de minute si 46 de secunde. Pe locul II s-a situat    Florin Marcel Laza, Igor Timbalari din Republica Moldova a iesit pe locul III, Catalin Atanasoaie este ocupantul locului IV, iar Florin-Sebastian Ionita a iesit pe locul V. Si la categoria fete, s-a stabilit un nou record al cursei. Maratonul a fost castigat de Nicoleta Ciortan, care a terminat cursa in 3 ore, 24 de minute si 37 de secunde, locul secund - Maria Magdalena Veliscu, locul al treilea - Marcela-Diana Vlad, locul al patrulea - Floricica Neacsu, iar locul al cincilea - Violeta Coman.

De asemenea, cursa "Family Run" s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 150 de copii, insotiti de parinti sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din statiunea Mamaia si au participat la probe de indemanare. Primele cinci echipe au fost premiate cu diplome, cupe si premii in produse. Totodata, castigatorii de la cele trei probe competitive au primit premii substantiale in bani si echipamente. Valoarea totala a premiilor a ajuns la aproximativ 20.000 de lei.

"Prezenta masiva de la aceasta editie a Maratonului Nisipului a depasit asteptarile noastre si ne confirma interesul crescut al sportivilor amatori si profesionisti pentru alergarea pe aceasta suprafata. Toata lumea s-a simtit bine, am alergat, ne-am distrat, am ras si asta conteaza cel mai mult: sportul sa fie o distractie pentru oameni, nu o corvoada. Pentru ca deja Maratonul Nisipului a devenit o traditie in statiunea Mamaia, deja am pregatit data pentru urmatoarea editie: 27 martie 2016. Pana atunci, incetati sa mai fabricati scuze, alergati pur si simplu", declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive "Sanasport", co-organizator al evenimentului international Maratonul Nisipului.

Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Fan Courier, Autokarma, Cardinal Motors (sponsori principali),  Castrol, AquaCarpatica, Isostar, Clinica OnClinic, Mr. C, ZIP Escort, Restaurant Harlequin, Adora Studio, Dobre & Fii, Cris-tim si Reteaua Privata de Sanatate "Regina Maria".

Parteneri media: Neptun TV, Telegraf, ProTV, Cuget Liber, Antena1, Digi TV, Dobogea TV, Litoral TV, Maritimo, Ziua de Constanta, Radio Deea, Plus Communication.

Parteneri: Asociatia Bucharest Running Club, RoclubMaraton, Smart Atletic

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: "Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!"

 

 Persoana de contact

Daniel ANTONARU

Presedinte

Asociatia Sportiva SANASPORT

0726.743.444

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

 

0 comentarii3962 vizualizări30 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0