Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Miercuri 27 Mai 2020 - 4918 vizitatori azi
Plaja Corbu va gazdui, sambata aceasta, Beach Race XCO.

Peste 300 de ciclisti nationali si internationali vor pedala pentru Olimpiada de la Rio 2016. Sambata, 25 aprilie 2015, incepand cu ora 10.00, plaja salbatica din comuna Corbu va gazdui BEACH RACE XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfasoara pe nisip. Totodata, evenimentul international de la malul Marii Negre face parte din calendarul international al Uniunii Cicliste Internationale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la aceasta competitie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.

 La ora 10.00 se va da startul pentru cursa dedicata profesionistilor, care se lupta pentru un loc la Olimpiada de la anul (Elite, Under 23 UCI si Juniori UCI), iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, este randul riderilor amatori sa se ia la intrecere. Acestia vor pedala 20km (ora 11.30), respectiv 40km (ora 13.00).

Traseul pe care il vor parcurge ciclistii profesionisti si amatori are o lungime de 4,1km, cu o diferenta de nivel de 50 de metri, jumatate fiind pe plaja si jumatate pe coasta de acces pe faleza.

Evenimentul international Beach Race XCO, la care si-au anuntat participarea peste 300 de iubitori ai sportului cu pedale, este organizat de AndoVelo si Asociatia Sportiva SanaSport, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta. La concurs vor participa si doua echipe nationale, anume a Nigeriei si a Republicii Moldova, dar si una dintre cele mai populare si valoroase echipe de ciclism din Romania, BikeXpert Racing Team. Evenimentul este organizat sub atenta coordonare a olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul International al Uniunii Cicliste Internationale.

Sponsorii evenimentului au pregatit, atat pentru ciclistii profesionisti, cat si pentru cei amatori, premii substantiale in bani, echipamente sportive si alte premii surpriza. Valoarea totala a premiilor ajunge la aproximativ 31.500 lei.

"S-a anuntat o vreme excelenta pe litoral in ziua competitiei, aproximativ 20 de grade Celsius si ii invitam pe toti cei care se afla la mare, in acest weekend, sa fie alaturi de noi, sa-i sustina pe participanti si chiar sa faca putina miscare pe aceasta plaja superba din Corbu. Cele doua evenimente internationale, unice in Europa, pe care le-am organizat in numai o luna de zile - Maratonul Nisipului si Beach Race XCO - reprezinta un pas inainte, atat pentru promovarea turismului romanesc la nivel international, cat si pentru sportul din Romania. Avem o mare garantie ca se poate… se pot organiza in tara noastra evenimente de o asemenea anvergura international si la anul promitem sa le ridicam la cote si mai inalte", declara Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Printre cei mai importanti parteneri care au facut posibila organizarea acestei competitii internationale sunt: Bellotto SportWare, Heineken Romania (Ciuc Natur Radler), Isostar Sport Nutrition, Dorna, Biciclop, Perfect Bike, AutoKarma Constanta.

Inscrierile online se mai pot face pe website-ul oficial www.mtbpeplaja.ro si pe www.ridersclub.ro.

 

Persoana de contact

Sabin Ioan Andoniu

Organizator eveniment

0737364388

beach.race.xco@gmail.com

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

0 comentarii3171 vizualizări20 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0