Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 26 Mai 2020 - 14980 vizitatori azi
Poze de la Campionatul National de Karate Kyokushin de la Bistrita..

Kyokushin sau Kyokushinkay este un stil de karate de tip full-contact si knock-down (forma "hardcore" a tipului full-contact) karate, fondat de Masutatsu Oyama. In lupte sint interzise tehnicile letale (care duc la moartea adversarului) si tehnicile care urmaresc ranirea adversarului (de exemplu fracturi de os, ruperea de incheieturi, orbirea etc.), dar tehnicile permise se executa cu plina forta si impact plin (adica fara stopare inaintea momentului de impact, care este uzuala in alte stiluri de karate). In kyokushin karate adversarii de regula nu poarta protectie de corp sau doar protectie minimala. Aprecierea adversarilor se face numai dupa efectul tehnicilor (paguba), si nu dupa calitatea executiei. Tehnicile de brate la cap sunt interzise, iar lovitura specifica acestui stil este de secerare a piciorului din exterior (jap.mawashi-gedan).

Kyokushinkai este un stil de karate creat de Masutatsu Oyama, care a urmarit o crestere palpabila a eficientei luptei. Kyokushinkai implica un antrenament dur si cere o conditie fizica remarcabila. Este declarat cel mai dur stil de karate.

0 comentarii2597 vizualizări21 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0