Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 23 Februarie 2020 - 12144 vizitatori azi
"WINDSOR PARK" DIN BELFAST ASTEAPTA TRICOLORII ROMANI.

Acum cand emotiile suporterilor romani cresc pe masura ce se apropie momentul "Windsor Park" din Belfast, pentru linistire ma gandesc la o scurta retrospectiva a ultimelor momente din editia recent incheiata a fotbalului intern. Sub impresia celor vazute cu ocazia finalei Ligii Campionilor, imi este greu  sa revad etapele din Liga Intai de fotbal a Romaniei. Masina de fotbal catalana desi nu a functionat la turatia maxima, a reusit sa convinga milioanele de spectatori ca fotbalul este la el acasa , chiar daca se joaca la Berlin.

                  Pentru a nu ma trezi prea brusc la realitatea interna, ma opresc doar la  ultima  etapa, atunci cand la Iasi si la Targu Mures s-au disputat meciurile onoarei si  ambitiei. Au fost doua dintre cele mai corecte partide de fotbal din toate punctele de vedere. Daca in capitala Moldovei un italian si-a propus o revitalizare a fotbalului pe baza de munca si corectitudine, la Targu Mures, am vazut  o echipa cu pretentii la titlul de campioana, dar din pacate  cu un antrenor care si-a aratat limitele.

Se cunoaste rezultatul celor doua intalniri , iar rezultatul final a fost unul asteptat. Dupa un campionat epuizant si plin de suspans, inceput cu suveica schimbarii antrenorilor cu sau fara rezultate,  schimbari de sigle ale unor echipe, depunctari si scandaluri la nivelul federatiei, cei mai experimentati au avut castig de cauza. 

 F C S B  adica "Fa Ce Spune Becali" a primit medaliile si cupa care atesta  triumful final in campionat  iar acum se gandeste la completarea garniturii pentru a aduce cateva puncte fotbalului romanesc, asa cum a facut candva CFR-ul, echipa lui  MANU, HURLOI sau Deac (foste glorii).

                 Daca  la festivitatea de premiere de la Berlin am vazut o organizare de exceptie, as spune chiar.....matematica, de la momentul decernarii titlului de campion in fotbalul intern am retinut o singura imagine. Gigi Becali, smulgand trofeul din bratele lui Chipciu, pentru a fi primul si cel mai aproape de obiectivele fotografilor gata sa surprinda marele eveniment. Un gest care subliniaza inca odata  ambitiile unui personaj dubios ajuns la.....butoanele fotbalului !!

O distanta de ani lumina intre mentalitati si mod de existenta, daca revedem finala de la Berlin si etapa cu numarul 34 din Liga I,  distanta care se traduce si in practica curenta de la noi, din pacate  nu numai in fotbal.

 

          P. Sangeorzan.

2 commentarii1610 vizualizări08 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0