Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 25 Februarie 2020 - 5416 vizitatori azi
FINALA CUPEI ROMANIEI PE "JEAN PADUREANU" DIN BISTRITA !!

Sambata, 27 iunie Stadionul "JEAN PADUREANU" din Bistrita a fost gazda finalei Cupei Romaniei la fotbal, etapa judeteana. Pe un timp excelent pentru fotbal si un  stadion impecabil pentru desfasurarea competitiilor destinate "jocului rege", s-au aliniat la startul marii finale doua echipe din liga a IV judeteana, ASC Dumitra-locul 8 si Progresul Tarpiu, proaspat promovata in liga a IV-a si revelatia acestei editii de campionat - locul 4.

               Stadionul "Jean Padureanu" din Parcul Codrisor al Bistritei s-a umplut  de vocile a sute de suporteri incinsi, veniti sa-si sustina idolii ajunsi in aceasta faza a competitiei nationale. Cu toate acestea, doar cojile de seminte mai aminteau de vremurile bune cand pe acelasi stadion evoluau Fiorentina, Maccabi Haifa ori castigatoarea Cupei Campionilor Europeni -Steaua Bucuresti.

Ambitii mari la aceasta finala, mai ales ca cele doua protagoniste  apartineau  aceleiasi comune, Dumitra.

               Lovitura de incepere a apartinut celor de la Tarpiu, care in primele minute  au incercat sa fructifice cateva gafe ale fundasilor "neincalziti" ale dumitrenilor. Trezita la realitate de catre antrenorul jucator, ASC Dumitra in minutul 2 al jocului trece  pe langa deschiderea scorului. Dupa obisnuitul  "sfert" de cunoastere reciproca, dumitrenii isi dau drumul la joc dovedind ca reprezinta  o echipa mai sudata, pentru care jocul cu mingea inseamna combinatii si pase.


               Pe fondul unei dominari teritoriale, vine si momentul deschiderii scorului, jucatorul Razvan (nr. 9 ) gaseste bresa in poarta adversa si 1- 0 pentru ASC Dumitra. Acest gol a avut darul sa toarne plumb in ghetele adversarilor, carora terenul "prea mare", le-a descarcat bateriile inainte de finalul primei reprize. Un cartonas galben pentru taureni si un gol inscris de dumitreni a insemnat si finalul primei reprize a finalei Cupei Romaniei.

                Resuscitati  in vestiare, jucatorii de la Progresul reiau partida din minutul 46 cand au cateva sanse bune de a egala scorul de pe tabela de marcaj, dar parada portarului de la Dumitra si "ocaziile pe langa", linistesc tabara celor de la ASC. In minutul 49 , progresistii ataca si il obliga pe autorul unicului gol, RAZVAN sa faulteze si astfel apare  egalitate la avertismente. Dupa primul sfert de ora al celui de-al doilea mitan, echipele se resemneaza si doar tesatura de pase invate la antrenamente mai face dovada unui joc de fotbal. Pe acest fond al asteptarii, autorul unicului gol de pana atunci Razvan de la ASC Dumitra, inscrie in poarta goala, dupa o faza care nu prevestea nimic, trezind galeria de suporteri veniti la Bistrita cu primar cu tot. Asadar 2-0 pentru ASC DUMITRA si zarurile pareau a fi aruncate in apa tulbure a  Bistritei. Acest scor da in schimb noi energii dumitrenilor care cu o aparare ermetica si doua extreme de buzunar au creat in repetate randuri  panica in fata portii adverse.

Vine si min. 75 cand Progresul Taure "aseaza" o minge pe bara transversala a dumitrenilor, un semnal de alarma neluat in seama de catre acestia. Asa se face ca in uralele suporterilor de la Taure, jucatorul Barca Florin, reduce din diferenta. A fost momentul cand s-a intamplat minunea. Mingea a fost repusa de la centru si dupa  cateva pase, Ionel Covrig de la ASC Dumitra, introduce obiectul muncii in plasa taurenilor. Scor 3-1 si spectatorii asteapta cu sufletul la gura fluierul final. 

Urmeaza o dominare teritoriala a celor de la ASC, dominare care  se concretizeaza pe final de partida cu golul proaspat introdusului Vasile Antonescu. Scor 4-1 in favoarea ASC DUMITRA care se califica astfel in faza urmatoare a competitiei nationale Cupa Romaniei.

            Asociatia Judeteana de Fotbal in final a premiat toate echipele participante la recent incheiata editie a campionatelor judetene, juniori, seniori, un premiu special fiind acordat golgeterului campionatului   PETREAN SILVIU RARES  de la ACF Vointa Cetate,  care a marcat 58 de goluri, locul doi fiind la 29 de goluri distanta de acesta.

 

      P. Sangeorzan.

0 comentarii2079 vizualizări27 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0