Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Miercuri 03 Martie 2021 - 10982 vizitatori azi
Generozitate si performanta la Clubul Sportiv Transilvania Bistrita.

Infiintat in anul 2014, Clubul Sportiv Transilvania Bistrita este o prezenta activa in peisajul fotbalistic judetean si national, este un club care inca de la infiintare si-a propus promovarea educatiei prin sport. Culorile culubului sunt alb-verde-negru, avand logo compusa din urmatoarele insemne: litera T cu turnul Bisericii Evanghelice, un urs si o minge de fotbal, fiecare dintre aceste elemente ale emblemei avand cate o semnificatie. Litera T reprezinta regiunea Transilvania, pe aceeasi litera fiind conturat si monumentul istoric al municipiului Bistrita, respectiv Biserica Evanghelica, Ursul reprezinta emblema judetului, iar mingea de fotbal obiectivul clubului, respectiv sportul. Obiectivul principal al acestui club este selectarea, pregatirea si educarea intr-un cadru organizat, sub semnul unor inalte categorii morale, printr-o colaborare cu toti factorii, pentru a armoniza solicitarile educationale. Argumentele aduse pentru infiintarea acestui club sunt de natura istorica, sociala si sportiva. Bistrita, cum se stie, are o frumoasa traditie in selectarea, cresterea si formarea de fotbalisti care si astazi activeaza in echipe de top la nivel national. De asemenea, prin noul club se actioneaza in sensul schimbarii mentalitatii, prin formarea de oameni bine instruiti, pregatiti cu metode si principii inalte, cu o moralitate desavarsita.
Desi are o "vechime" de doar un an, clubul si-a dovedit generozitatea si performanta in fotbalul national si international. Astfel, in primul an de existenta s-au format doua grupe de jucatori, nascuti in anii 2006-2007 si 2008, iar in momentul de fata se formeaza grupa de copii nascuti in anii 2009-2010. Aceste echipe sunt pregatite de antrenori licentiati UEFA - A: Horatiu Partiu Vasilichi, Constantin Sava si Cristian Emanuel Spatareanu, toti cu o bogata experienta la nivel de copii si juniori.
Pe parcursul acestui an, ne spunea antrenorul Horatiu Partiu, bistritenii au participat la competitii oficiale si amicale, precum si la cele mai renumite turnee din Romania, obtinand rezultate notabile. De asemenea, a luat parte si la turneul international din Austria. Clubul Sportiv Transilvania este si initiatorul Cupei Transilvania, Cupei Fair -Play si a Cupei Lucian Sanmartean, competitii apreciate in mod deosebit pe plan national. La prima editie a Cupei Lucian Sanmartean a fost prezent si presedintele de onoare al ACS Transilvania Bistrita, fotbalistul Lucian Sanmartean, care preciza atunci: "Este o deosebita onoare si placere pentru mine sa vad ca exista niste oameni priceputi la acest club".
In luna decembrie a acestui an se va organiza editia a II-a a Cupei care poarta numele valorosului fotbalist bistritean, cu participarea unor echipe performante.
Si in acest an, fotbalistii clubului vor fi prezenti la Memorialul "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene" cu cate doua echipe la fiecare competitie. Performantele tinerilor fotbalisti de la "Transilvania" sunt bine apreciate de iubitorii fotbalului, cu toate ca se intampina si unele greutati. Astfel, apare necesitatea amenajarii unei baze sportive proprii, respectiv a unor terenuri de fotbal gazonate, cu gazon natural si omologate. Din anul 2016, se intra pe un teren de 60/40 m, e vorba de juniorii care au nevoie de astfel de spatii de joc.
Clubul Sportiv Transilvania a fost si partener in organizarea "Olimpiadei Inocentilor", jucatorii grupei 2006 au format echipe mixte impreuna cu participantii la intrecerile sportive.
De asemenea , echipele clubului au sustinut peste 150 de jocuri oficiale si amicale, iar bilunar au organizat, turnee blitz cu echipe din judet si regiune.
Generozitatea clubului se poate vedea si prin faptul ca aici nu se percep taxe pentru instruire, competitii, inchirieri baze sportive, materiale, clubul asigura echipamente de antrenament, joc si prezentare, indiferent de anotimp pentru toti jucatorii legitimati.
In concluzie, putem spune ca ACS Transilvania Bistrita este un club care promoveaza educatia prin sport. In acest sens, ne spunea antrenorul Partiu, promovam proiecte de atragere a copiilor catre fotbal, catre miscare in aer liber, iar valoarea si performantele sportive vin ca o rezultanta in timp a eforturilor comune - copii, parinti, club, antrenori, sponsori, finantatori.

 

T. Sasarman.

0 comentarii11627 vizualizări09 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0