Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Joi 25 Februarie 2021 - 35940 vizitatori azi
Memorialul Alexandru Vrasmas la sah.

Duminica 15 noiembrie 2015, a avut loc prima editie a memorialului Alexandru Vrasmas, la sah. La competitie au participat 27 de jucatori cu varste cuprinse intre 9 si 68 de ani. Competitia a fost una speciala, s-a jucat din suflet si cu pasiune pentru cel ce a fost unul dintre cei mai buni jucatori de sah din judetul nostru, candidatul de maestru Sandu Vrasmas, care din pacate anul trecut in luna noiembrie ne-a parasit la doar 58 de ani. Competitia a fost organizata de Asociatia Sah Club Bistrita in colaborare cu DJST Bistrita-Nasaud si familia domnului Vrasmas. Participantii au primit premii constand in cupe, medalii, diplome, plachete comemorative si sume de bani inmanate de Florin Vrasmas, fiul lui Sandu Vrasmas. Printre participantii la competitie s-a numarat si domnul Marius Bachner, fost component al echipei de sah a Bistritei pe vremea junioratului. Dansul s-a incumetat sa se aseze la tabla de sah dupa o pauza de 30 de ani, jucand cateva partide in memoria fratelui sau. Iata si clasamentul final in urma celor 9 runde disputate in sistem elevetian in ritm de sah rapid:

Seniori: 1.Chima Radu-8,5 puncte

            2.Rusan Paul-Cristian-7 puncte

            3.Sasarman Augustin -6,5 puncte

            4.Maier Marius-6 puncte

            5.Rauca Horatiu-6 puncte

 

Juniori sub 14 ani:  1.Balan Briana-5 puncte

                            2.Rusan Paul-Andrei-4,5 puncte

                            3.Valean Rares-3,5 puncte.

 Competitia a fost una speciala si emotionanta pentru mine. Am simtit obligatia morala de a ma implica in organizarea acestui memorial, Sandu Vrasmas fiind cel care mi-a dat sansa pe vremea cand eram junior sa joc in echipa de sah a Bistritei. Nu trebuie sa ne uitam valorile, ele trebuie comemorate. Sandu Vrasmas se numara printre putinii jucatori din Bistrita, care reuseau sa-mi smulga cate o victorie sau cate o remiza. Vesnica pomenire!

 

Cu stima,

Maestru FIDE - Rusan Paul-Cristian.

0 comentarii2513 vizualizări17 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0