Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 01 Martie 2021 - 16406 vizitatori azi
Cupa DHS la ciclism, competitie dedicata elevilor de gimnaziu, a ajuns la editia a VII-a.

Joi 7 aprilie a.c s-a dat startul competitie judetene Cupa DHS la ciclism, concurs de indemanare pe biciclete si educatie rutiera, dedicat elevilor din clasele V-VIII, organizat de Eurosport DHS cu sprijinul Carrefour Romania. Etapa judeteana a competitiei Cupa DHS s-a desfasurat, incepand cu ora 15:00, in Centrul Pietonal din Bistrita. La startul competitiei s-au aliniat 100 de participanti formand 20 de echipe.

Competitia aflata in desfasurare in etape judetene 04 aprilie - 10 iunie a.c. aduna la start elevi din 26 de orase ale tarii, dornici sa castige premiile oferite de organizatori. Premiile se vor decerna celor mai merituosi participanti la etapa finala nationala de la Targoviste, in perioada 22 - 25 iulie 2016.

Alaturi de noi DHS si principalul sponsor Carrefour Romania, sunt parteneri ca: Ministerul Educatiei si Cercetarii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne prin IGPR, Federatia Romana Sportul Pentru Toti, Club Sportiv Silver Fox, Directiile Judetene De Sport , Consiliul Judetean Hunedoara, Crucea Rosie, cat si alti sponsori ca: Banca Raiffeisen, Elit, Banca Transilvania, Vodafone, Banca Garanti.

 In cadrul fazei judetene concurentii trebuie sa treaca prin doua probe, una teoretica si una practica. Pentru inceput, vor da dovada ca stiu regulile de circulatie, dar vor primi intrebari si despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. Trecuti de acest hop, la a doua proba se vor urca pe sa si vor parcurge un traseu cu bicicleta in poligon, unde isi vor arata indemanarea pe bicicleta. Elevii claselor V-VIII vor participa in echipe mixte de 4 persoane (2 fete si 2 baieti), insotiti de un profesor coordonator. Toti participantii, elevi si profesori, vor primi premii si cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obtinute.

 Proiectul isi propune sa promoveze atat un mod de viata sanatos, prin miscare, cat si sa ajute la prevenirea producerii de accidente de circulatie in randul elevilor, prin insusirea corecta a regulilor de circulatie si prin respectarea lor. Pe termen lung, telul acestui tip de proiecte este cresterea numarului de cercuri si cluburi de ciclism si ciclo-turism pe langa scolile din Romania.

 "Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datoram in primul rand implicarii si dorintei copiilor de a face miscare in aer liber. Partenerii nostri, cu care formam o echipa excelenta, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm si au inteles importanta promovarii bicicletei in educatia copiilor, ca modalitate alternativa de petrecere a timpului liber, in locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastra in evenimente de ciclism si de promovare a sportului pentru toti sa creasca, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs ofera tinerilor concurenti si o educatie rutiera pentru mersul cu bicicleta. DHS - bicicleta preferata de peste doua milioane de romani." - Gelu Fona, Manager Proiect - Eurosport DHS Romania.

0 comentarii2534 vizualizări13 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0