Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 01 Martie 2021 - 16374 vizitatori azi
"Gabriela Szabo RUNFEST".

Invitatie la exprimarea pasiunii pentru miscare. Pe 7 mai 2016, la Bistrita, ia startul editia a XI-a a competitiei. Bistritenii, dar si locuitorii regiunilor vecine judetului Bistrita-Nasaud, sunt asteptati la o noua editie a competitiei cu traditie "Gabriela Szabo RUNFEST". Intr-o perioada in care natura se imbraca in verde viu si soarele ne zambeste cu blandete, pasionatii de miscare sunt invitati, cu mic si cu mare, sa se alature campioanei olimpice si mondiale Gabriela Szabo si sa participe gratuit la un eveniment frumos, dedicat lor, ajuns la cea de a XI-a editie.

La "Gabriela Szabo RUNFEST", startul de va da pe 7 mai 2016, in centrul orasului Bistrita, la ora 09:00, in jur de 1.000 de concurenti fiind asteptati sa ia parte la traditionalul eveniment de alergare. Zona de start va fi amenajata in fata sediului Primariei si in apropierea statuii lui Andrei Muresanu, unde se vor desfasura toate activitatile legate de competitie. Cea de a XI-a editie a concursului este organizata de Primaria Municipiului Bistrita si de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu partenerii tehnici Fundatia PROAM Events si MPG - agentie de marketing sportiv specializata in crearea si implementarea de evenimente sportive pentru amatori, in colaborare cu Asociatia Judeteana de Atletism Bistrita-Nasaud. Concursul este sustinut de Kaufland, in calitate de partener oficial, si de sponsorii BCR si Teraplast.

Evenimentul este dedicat tuturor amatorilor de miscare, indiferent de abilitati, iar participantii vor fi intampinati de campioana olimpica si mondiala Gabriela Szabo, ambasadorul crosurilor RUNFEST, care va alerga alaturi de copii.

"Pe 7 mai voi fi la Bistrita impreuna cu toti cei care doresc sa faca miscare si ii invit pe bistriteni, dar si pe locuitorii altor judete, sa arate ca iubesc viata activa si sa fie la start alaturi de copiii lor, alaturi de mine, fie ca alearga, fie ca ne sustin de pe margine. Fiecare pas facut si fiecare incurajare sunt importante. Eu voi fi acolo pentru ca doresc sa dau ceva inapoi orasului meu natal, sustinatorilor mei si, ce as putea face mai bine decat sa ofer experienta mea, timpul meu si pasiunea pentru alergare, cu prioritate, copiilor nostri. Ei sunt ceea ce avem cel mai de pret, mina de aur a Romaniei. De aceea, toata atentia noastra ar trebui sa fie daruita lor astfel incat sa creasca sanatosi, sa fie bine educati si sa devina campioni daca isi doresc acest lucru", a declarat Gabriela Szabo.

Participarea la "Gabriela Szabo RUNFEST" este gratuita in limita a 1.000 de locuri, iar cursele sunt accesibile tuturor alergatorilor si se vor desfasura pe un traseu care strabate inima orasului, trecand pe langa cateva puncte de atractie. Printre acestea amintim cladiri importante din istoria si viata culturala si sociala a localitatii Bistrita: Biserica Evanghelica, cel mai reprezentativ monument de arhitectura de la inceputul Renasterii, avand cel mai inalt turn de piatra din Transilvania; Sugalete, un complex din 13 cladiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice constructii renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construita spre jumatatea secolului XVI, ce poarta insemnele breslei aurarilor.

"Gabriela Szabo este un brand atat pentru judetul Bistrita-Nasaud cat si pentru Romania. Cred ca pentru viitorul sustenabil al unei societati este nevoie de modele, iar pentru multi copii din Romania, Gabriela Szabo este un astfel de reper. Am participat la editiile anterioare ale concursului si am vazut sute de copii carora nu le venea sa creada ca o vad pe renumita campioana olimpica in carne si oase. Pentru mine, Gabriela Szabo este un model de vointa si perseverenta care merita urmat si cred ca promovarea personalitatii ei in randul tinerilor este o sansa prin care putem construi Romania de maine!", a spus Emil-Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

"Cea de-a XI-a editie a concursului "Gabriela Szabo" reprezinta o confirmare a faptului ca o idee frumoasa a fost transformata intr-o traditie care face din Bistrita locul unde isi dau intalnirea diferiti sportivi, care aduc astfel un omagiu marii noastre campioane si sportului care a consacrat-o. M-am alaturat Gabrielei Szabo in acest demers si impreuna cu profesori, antrenori, sportivi si multi pasionati de miscare am pus bazele acestui proiect, iar competitia a crescut de la un an la altul si a devenit un eveniment asteptat nu doar de bistriteni ci si de iubitori ai sportului din toata Romania. Suntem mandri sa ne manifestam, si in acest fel, sustinerea fata de miscarea sportiva dar si respectul si recunostinta fata de marea noastra campioana", a afirmat Ovidiu Teodor Cretu, primarul Municipiului Bistrita.

In cadrul celei de a XI-a editii a competitiei traditionale de alergare, concurentii au la dispozitie 6 curse, acestea fiind structurate pe categorii de varsta, gen si abilitati. Traseul este construit sub forma unei bucle de 2 kilometri, ce va fi parcursa o data sau de mai multe ori, in functie de cursa aleasa. Prin urmare, amatorii de sport cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani vor alerga pe bucla de 2 kilometri o singura data, iar cei care depasesc acest prag, dar nu au implinit 18 ani, vor parcurge aceasta distanta de doua ori. Cei mai antrenati si care au implinit minimum 18 ani pot opta fie pentru 4 kilometri - 2 ture, fie pentru cursa de 8 kilometri - 4 ture.

Inregistrarea concurentilor la competitia "Gabriela Szabo RUNFEST", de la Bistrita, se face exclusiv online pe pagina oficiala a sistemului RUNFEST: www.runfest.ro. In acest an, platforma RUNFEST s-a relansat intr-o structura noua si complexa, oferind utilizatorilor 5 evenimente in format unic si variat, plus multiple facilitati precum pagini personale, niveluri de abilitate, acces rapid la informatii si inscrieri in competitii, statistici si clasamente, dar si posibilitatea de descarcare a diplomelor de concurs.

Pentru a participa la evenimentul de la Bistrita, pasionatii de miscare trebuie sa-si creeze un cont pe www.runfest.ro, dupa care trebuie sa selecteze competitia din 7 mai si sa se inscrie la cursa dedicata categoriei lor de varsta. Inregistrarea in concurs se va realiza pe principiul "primul venit, primul servit", pana la ocuparea tuturor celor 1.000 de locuri gratuite alocate evenimentului. Inscrierile sunt deschise pana pe 4 mai 2016, inclusiv.

Toti participantii vor beneficia de un pachet de eveniment care include numarul de concurs si cipul de cronometrare atasat, tricoul editiei a XI-a a competitiei"Gabriela Szabo RUNFEST", dar si diferite produse oferite de sponsori si parteneri. La finalul cursei, fiecare concurent va primi o medalie de Finisher, care atesta faptul ca a participat si a incheiat cu bine competitia. Cei mai rapizi alergatori vor fi rasplatiti cu premii in bani, in valoare totala de 14.000 de lei, oferite de Primaria Municipiului Bistrita, dar si cu medalii, diplome de participare si cupe.

Pe durata evenimentului "Gabriela Szabo RUNFEST" participantii, dar si sustinatorii lor se vor putea bucura de o atmosfera sportiva frumoasa, vor putea socializa si se vor putea relaxa impreuna in aer liber. Participantii vor avea la dispozitie diverse servicii, specifice evenimentelor sportive mari: punct de informare, cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultima generatie, marcarea si monitorizarea traseului, puncte de hidratare, asistenta medicala, servicii foto, dar si muzica si distractie.

Fundatia PROAM Events si MPG organizeaza mai multe evenimente care fac parte din calendarul RUNFEST, acestea avand loc in Bucuresti si in padurile din apropierea Capitalei, in doua locatii atractive pentru alergarea in natura, respectiv in padurile Baneasa si Cernica. Mai multe detalii pot fi gasite in sectiunea Evenimente din platforma www.runfest.ro. Informatiile sunt promovate si pe pagina Facebook RUNFEST.

0 comentarii2863 vizualizări13 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0