Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 01 Martie 2021 - 16384 vizitatori azi
Finalele individuale de sah-editia 2016.

S-au incheiat Campionatele Nationale de Senioare si Seniori, desfasurate in perioada 2-10 aprilie 2016 la Olanesti. Au participat 23 de sportive de la 11 cluburi si 51 de sportivi reprezentand 27 de cluburi. Podiumul feminin a fost ocupat de sportivele CS Studentesc Medicina Timisoara: 1.Luminita Cosma , 2.Mihaela Sandu si 3. Angela Dragomirescu iar cel masculin de 2 sportivi ai CS AEM Luxten Timisoara 1.Mircea Parligras 2.Constantin Lupulescu si 3.Tiberiu Georgescu(Clubul de sah al Municipiului Baia Mare).

    In premiera pentru sahul bistritean, la finala masculina au fost prezenti si 2 sahisti bisitriteni legitimati la Asociatia Sah Club Bistrita, maestrul FIDE - Rusan Paul cu un rating international de 2.204 puncte(favoritul nr.31 la start) si jucatorul de categoria I,Chima Radu cu un rating international de 2.140 puncte( favoritul nr.37 la start). Mentionam faptul ca pentru a avea dreptul de a juca finala in compania jucatorilor profesionisti calificati direct , sahistii bistriteni au jucat in luna februarie 2016 un turneu semifinal la Cluj, reusind calificarea in finala in urma clasarii in primele 5 locuri, ceea ce a constitiut deja ,o performanta notabila. Competitia a fost una foarte dificila pentru sahistii bistriteni , care au  avut evolutii bune. Maestrul bistritean Rusan Paul, a avut o evolutie buna, acumuland 5 puncte la finele competitiei(5 victorii si 4 infringeri din 9 runde) punctaj cu care a obtinut locul 21 si un premiu de 300 lei. Chima Radu,jucator de baza al clubului bistritean,a obtinut 3 puncte( 2 victorii,2 remize si 5 infrangeri) punctaj care l-a clasat pe locul 45. De mentionat faptul ca Radu Chima a reusit o mare surpriza in runda nr.2 cand a remizat cu marele maestru Berescu Alin, fost campion national.

   Din pacate la aceste finale, sportivii bistriteni au participat suportand cheltuielile din bani personali fara a avea nici o sustinere financiara, clubul bistritean de sah nu are un spatiu unde sa-si desfasoare activitatea , cu toate aceste inconveniente sahistii bistriteni avand rezultate bune la competitiile la care participa. Clubul  bistritean are nevoie de sustinere financiara pe viitor, pentru a-si putea continua activitatea in bune conditii.

   In perioada 17-28 aprilie 2016 vor avea loc la Calimanesti, finala de juniori la  care va participa si consacrata Balan Briana fosta campioana nationala la sah rapid pe vremea cand avea 12 ani. Succes sahistei bistritene in lupta pentru medalii ! Vom reveni cu informatii despre evolutia Brianei dupa incheierea competitiei.

 

Cu stima,

Maestru FIDE, Rusan  Paul-Cristian

 Contact: paul_rusan@yahoo.com

0 comentarii2737 vizualizări13 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0