Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 28 Februarie 2021 - 640 vizitatori azi
INFRANTE DAR APLAUDATE LA SCENA DESCHISA.

Dupa un tur de forta in divizia A, handbalistele de la CSM Bistrita, promovate pe prima scena handbalistica a tarii, au intalnit miercuri27 aprilie pe teren propriu, echipa Rapid Bucuresti, proaspat retrogradata din Liga nationala. Partida care a contat pentru optimile de finala ale Cupei Romaniei la handbal feminin, a insemnat pentru elevele antrenorului bistritean Horatiu Pasca un bun prilej de verificare pentru bataliile ce urmeaza in prima liga.

In minutul unu al intalnirii, CSM Bistrita a fructificat atacul propriu, iar scorul de 1-0 a fost din pacate singurul moment in care gazdele au avut conducerea. Rapidistele mult mai experimentate, au apasat pe pedala de acceleratie si tabela s-a intors impotriva gazdelor. Cateva ratari copilaresti, cauzate de miza jocului, au facut ca diferenta de scor sa se mareasca in defavoarea fetelor de la CSM Bistrita.

Mai bine pregatite tehnic,dar mai ales tactic, rapidistele au marcat gol, dupa gol, minutul 30 gasindu-le in superioritate. Scorul la pauza 17-13 pentru Rapid.

             In al doilea mitan, pe fondul unei mobilizari de exceptie, fetele profesorului Horatiu Pasca au reusit sa marcheze, reducand din diferenta. Din pacate, erori de apreciere a unor faze de atac de catre cei doi conducatori de joc, au permis rapidistelor detasarea. Astfel cu opt minute inainte de fluierul final, scorul le era favorabil la o diferenta de opt goluri.

Abia in min.55 al partidei, cei doi arbitri au realizat tehnica obtinerii de aruncari de la sapte metri, prin "fortare in  atac"si au penalizat corespunzator fazele.

Era deja tarziu, iar partida s-a incheiat cu scorul de 34-28 in favoarea rapidistelor.

               De remarcat atitudinea spectatorilor prezenti in Sala polivalenta din Bistrita, care au sustinut frenetic  pana la fluierul final echipa gazda si au apreciat corect fazele rusite ale ambelor echipe.

                La incheierea partidei, sportivele de la CSM Bistrita impreuna cu antrenorul lor, au multumit suporterilor pentru sprijinul moral, gest care a smuls ropote de aplauze in sala sporturilor din Bistrita, de unde spectatorii au plecat cu convingerea ca bistritencele le vor aduce noi bucurii.

 Am putea consemna in final ca am asistat la o infrangere a gazdelor, care a insemnat totusi o victorie!

 

        Anda Orban.

0 comentarii3010 vizualizări28 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0