Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
UN "EURO" LIPSIT DE VALOARE PENTRU ROMANI...

Am asteptat cu sufletul la gura ziua de 10 iunie, ziua in care nationala de fotbal a Romaniei avea onoarea sa deschida competitia EURO 2016.  Momentul a fost cu atat mai important, cu cat romanii aveau sansa sa debuteze chiar impotriva nationalei similare a tarii gazda - Franta! 

             Dupa o infrangere onorabila, in care gradinarii lui tata Puiu au demonstrat ca pot obtine calificarea in optimi, a urmat un egal inca datator de sperante, apoi o infrangere rusinoasa in fata Albaniei, o echipa fara sanse de a obtine macar un punct in grupe. Pana la urma, proverbul cu sacul  si pomul laudat  s-a adeverit si la noi, am luat bataie de la motivatii albanezi care fie vorba intre noi, nu ne-au batut de pe vremea lui Enver Hogea.

             Desigur, dupa razboi multi viteji se arata, dar dincolo de acest aspect, in loc de concluzii, se cuvine sa facem o singura observatie: ce a aratat nationala tricolorilor, incropita de generalul "cashketa", este o rezultanta a SISTEMULUI ORIGINAL ROMANESC. Treburile nu merg bine in nicio latura a vietii cotidiene, ne ducem viata de pe o zi pe alta, sub pavaza...."las ca-i bine si asa".

Regretul milioanelor de suporteri ai tricolorilor este ca bistriteanul SANMARTEAN a fost tinut pe tusa pana in ultima clipa, iar in putinele minute in care a evoluat, si-a demonstrat valoarea si utilitatea pentru echipa. Despre cine, cum si de ce a alcatuit echipa nationala meci de meci, numai bine! Este tardiva intrebarea cum sa-i dai banderola de capitan unui neexperimentat, in defavoarea unuia ca RAT, calit in lupta europenelor sub bagheta lui Lucescu si care in vestiar avea ceva de spus colegilor de echipa.

Se cuvine a evidentia  faptul ca zecile de mii de suporteri romani, aflati in stadioanele franceze, au dat LECTII DE COMPORTARE CIVICA, natiilor cu traditie in fotbalul mare, stergand imaginea nefavorabila creata de mediile internationale.

              In sfarsit, de la europenele franceze am mai castigat si noi ceva. Suntem primii. PRIMII CARE AM PARASIT COMPETITIA.

 

      Dorina Seplecan Guzu.

 

0 comentarii2765 vizualizări20 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0