Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 01 Martie 2021 - 17640 vizitatori azi
Sute de bistriteni au venit sa-si cunoasca noua echipa de handbal feminine.

Sala Polivalenta a adunat impreuna comunitatea bistriteana cu adevarat iubitoare de handbal.  Cateva sute de impatimiti ai sportului venind sa cunoasca noua echipa de handbal feminin CSM Bistrita, ce va debuta in septembrie in Liga Nationala. Fetele antrenate de  Horatiu Pasca si Radu Alexandru Moldovan au disputat un meci demonstrativ, lotul fiind impartit in 2 echipe, un antrenament cu public si cu inimoasa galerie.

Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frent, primari, sefi ai serviciilor deconcentrate, oameni de afaceri si oameni de bine sau care vor binele sportului s-au asezat impreuna in tribunele Salii Polivalente, ce si-a schimbat si infatisarea, odata cu afisarea noii echipe, dar si a sponsorilor.

Dupa prestatia majoretelor de la Cheers, fiecare sportiva a fost prezentata publicului, fiind punctate echipele la care au evoluat, convocarile si participarile cu echipa nationala, titlurile avute in palmares pe perioada junioratului si senioratului. Cei prezenti in sala au primit si brosuri de prezentare, inclusiv programul competitional din sezonul 2016-2017, care va debuta, dupa cum aminteam, in 4 septembrie.

"Dragi prieteni, iubitori ai handbalului feminin bistritean,

Pentru prima data, Bistrita-Nasaud este pe prima scena a handbalului feminin din tara noastra. Intr-o perioada scurta de timp, dupa doar doi ani de la constructia acestui proiect, ca o comunitate adevarata, am reusit impreuna - sportive, antrenori, staff, autoritati, si suporteri deopotriva - sa implinim un vis, CSM Bistrita in Liga Nationala. 

Sustinerea handbalului bistritean nu a fost doar o alocare financiara de la bugetul judetului, ci dorinta tuturor de a fi reprezentati cu eleganta si demnitate in sportul de echipa din Romania.

O echipa care a muncit cu seriozitate, profesionalism si devotament pentru culorile Bistritei ne-a facut sa simtim impreuna bucuria victoriilor, in tribunele Salii Polivalente. Fiecare meci ne-a bucurat inimile, a adus  un plus de respect de sine pentru bistriteni, un plus de mandrie pentru judetul Bistrita-Nasaud.

Am ajuns in lumea buna a handbalului si cred cu tarie ca ne meritam locul. Doar impreuna ne putem construi si de acum incolo respectul si pretuirea printre cluburile din Liga Nationala, unele cu bugete de cinci ori mai mari ca al nostru. Aici e altceva. Bistrita este o comunitate, unde exista un spirit de echipa care face ca lucrurile sa se lege si sa continue.

Va asteptam in Sala Polivalenta in numar cat mai mare la fiecare partida ca sa transmitem dragostea si sustinerea noastra fetelor si sa le insufletim in lupta pentru obtinerea victoriilor", este mesajul transmis de un iubitor al sportului, Emil Radu Moldovan  - presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

.

Vineri si sambata, 12-13 august, sunteti asteptati la turneul amical de la Sala Polivalenta, invitatele CSM Bistrita fiind SCM CRAIOVA, HC ZALAU SI UNIVERSITATEA CLUJ.

 

 

Iata noua formula a CSM Bistrita!

Horatiu Pasca - antrenor principal (n. 5 iunie 1980, Bistrita)

         A absolvit Liceul cu Program Sportiv din Bistrita, urmand apoi cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca, cu specializare in handbal. Din 2002, a activat ca profesor de educatie fizica si sport la LPS Bistrita (o perioada director adjunct), pentru ca, in sezonul 2013-2014, sa fie antrenor principal la Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. In 2014 revine la Bistrita, ca antrenor principal, pornind acest proiect ce-si avea ca obiectiv Liga Nationala.

         In palmaresul sau figureaza cooptarea sa ca antrenor la Centrul National Olimpic Ramnicu Valcea, titlul de vicecampion national cu junioarele I de la LPS Bistrita (2013), finalist in Supercupa Romaniei cu "U" Cluj, sferturi de finala in EHF cu "U" Cluj (2014) si locul IV la finalul sezonului 2014.

 

Radu Alexandru Moldovan - antrenor (n. 9 mai 1978, Bistrita)

         Dupa finalizarea studiilor la Liceul cu Program Sportiv Bistrita, acesta urmeaza Facultatea de Educatie Fizica si Sport la Cluj-Napoca, cu specializare in handbal. Este profesor la Catedra de handbal a LPS Bistrita din 2003. Ca sportiv, a activat in campionatele nationale ale scolilor, ulterior ale juniorilor, fiind coleg de generatie cu Rares Fortuneanu, la seniori evoluand in Divizia A cu Comelf-Ario Bistrita.

         Ca profesor-antrenor, a participat la turneele finale, culminand cu medalia de argint la junioare I (2013). A promovat la loturile nationale pe Cristina Laszlo, Alexandra Lup, Daciana Hosu.

 

Viorel Paraschiv - director sportiv (n. 27 decembrie 1974, Bucuresti)

         Viorel Paraschiv a colaborat cu mai multe echipe de-a lungul carierei sale, si anume cu Steaua (rugby), Universitatea  Alexandrion Cluj (handbal) si Remin Deva (handbal).

 

Ionut Rus - administrator delegat (n. 22 iunie 1992, Bistrita)

         In sezonul trecut, acesta a detinut functia de administrator social media pentru promovarea CSM Bistrita. A colaborat cu jucatoarele Lois Abbingh, Melinda Geiger, Valentina Ardean-Elisei si Jakob Vestergaard (antrenorul echipei CSM Bucuresti).

 

Radu Caizer - medic sportiv (n. 3 aprilie 1958, Bistrita)

         Absolvent al Facultatii de Medicina de la Cluj-Napoca si component al unei familii cu traditii fotbalistice, medicul Radu Caizer a fost el insusi jucator al Gloriei intre anii 1970-1977, dupa care a trecut la echipa mare. Din 1993, Radu Caizer a fost medicul sportiv al Gloriei Bistrita, fiind un desavarsit profesionist in medicina sportiva. Nu a tradat fotbalul, dar s-a lasat atras de handbal, fiind alaturi de componentele echipei CSM Bistrita din 2015 incoace.

 

Lucian Valentin Andreies - preparator fizic (n. 24 august 1988, Bistrita)

         Atras de sport inca de mic, a urmat cursurile LPS Bistrita, pe care si le-a desavarsit la Facultatea de Educatie Fizica si Sport de la UBB Extensia Bistrita. Este si absolvent al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca. A fost preparator fizic la FC Gloria Bistrita, iar acum este alaturi de handbalistele de la CSM Bistrita.

 

Alexandru Filip Chiuzan - tehnician maseur (n. 23 noiembrie 1992, Bistrita)

         A absolvit, in 2005, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, fiind in prezent masterand la aceeasi facultate. In perioada junioratului a jucat fotbal, apoi a devenit arbitru de fotbal. Din 2012 activeaza ca tehnician maseur la CSM Bistrita, participand la diferite cursuri de perfectionare.

 

Lotul de jucatoare, sezonul 2016-2017.

 

Andreea Mariana Barbos (n. 30 noiembrie 1992, Baia Mare)

         Extrema dreapta si-a petrecut junioratul la CSS II Baia Mare, perioada in care a obtinut medalii de aur si de bronz in competitiile nationale. In 2010 face pasul la senioare, la HCM Baia Mare, pentru ca din 2011, timp de trei sezoane, sa joace pentru Dunarea Braila, cu care a cucerit si medalia de bronz. In sezonul 2014-2015, Andreea Barbos a evoluat la CSU Neptun Constanta, iar din 2015 este la Bistrita. In palmaresul sau figureaza convocarea la loturile nationale de junioare si tineret, cu care are cate doua participari la campionatele mondiale si campionatele europene.

 

Roxana Denisa-Elena Caragea (n. 30 ianuarie 1992, Iasi)

         Portarul CSM Bistrita si-a petrecut junioratul la CSS II Bucuresti, dar si la Centrul National de Excelenta de la Ramnicu Valcea, in perioada 2008-2011. Timp de doua sezoane a jucat la Rapid Bucuresti, pentru ca in perioada 2013-2014 sa apere poarta SCM Universitatea Pitesti. A venit la Bistrita in 2014. A fost componenta a lotului national de junioare.

 

Oana Roxana Cirstea (n. 5 februarie 1989, Craiova)

         Si-a inceput activitatea sportiva la Slatina, echipa cu care castiga, la nivel de juniori, campionatele nationale, fiind de altfel si o componenta a loturilor nationale de junioare si tineret. In 2008, a promovat in Liga Nationala cu echipa din Slatina, un an mai tarziu transferandu-se la Tomis Constanta, cu care castiga medalia de bronz. In 2012, ajunge la Corona Brasov, formatie cu care obtine o medalie de argint si una de bronz in campionatul national. Din 2015, Oana Cirstea evolueaza pentru CSM Bistrita.

 

Oana Florica Chirila (n. 3 mai 1981, Cluj-Napoca)

         Absolventa a Facultatii de Educatie si Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, Oana Chirila a inceput sa joace handbal in orasul natal, impunandu-se inca de junioara, obtinand nu mai putin de trei titluri de campioana si unul de vicecampioana.

         Din 1997 si pana in 2002 joaca pentru "U" Cluj, cu care cucereste medalia de bronz. In 2002 pleaca la Elda Prestigio, formatie cu care este, doua sezoane, campioana, vicecampioana a Spaniei, castigatoare a Cupei si a Supercupei Spaniei. Joaca cu aceasta formatie in grupele Ligii Campionilor, in semifinalele Cupei EHF, fiind finalista in aceeasi competitie in 2010. In sezonul 2010-2011, a jucat la Itxako Reino Navarra, cu care castiga toate competitiile Spaniei si ajunge in finala Ligii Campionilor. In 2011 se intoarce in tara, la Oltchim Ramnicu Valcea, echipa cu care devine, in 2012, campioana nationala si semifinalista a Ligii Campionilor. Inainte de a veni la Bistrita, Oana Chirila a jucat un sezon la Alba Sebes, cu care promoveaza in Liga Nationala.

         Palmaresul Oanei Chirila este la fel de impresionant si la lotul national, fiind campioana europeana de junioare (1999), campioana europeana de tineret (2000), campioana mondiala universitara (2002), vicecampioana mondiala senioare (2005), medalie de bronz la CE 2010.

 

Daniela Crap (n. 27 septembrie 1984, Bacau)

         Junioratul si-l parcurge la CSS Bacau, evoluand apoi pentru Silcotub Zalau (2000-2008), DVSC Debrecen (2008-2009), Jolidon Cluj (2009-2010), SCM Craiova (2010-2011), CSM Ploiesti (2011-2013), HCM Roman (2013-2015). Din 2015 joaca la CSM Bistrita.

         Daniela Crap a fost golgetera Ligii Nationale in 2006, fiind campioana cu Silcotub Zalau si castigatoare a Cupei Romaniei, dar si finalista a aceleiasi competitii cu HCM Roman. In 2008, cu echipa Romaniei, a obtinut locul V la Campionatul European de senioare.

 

Denisa Dorhoi (n. 9 decembrie 1990, Bistrita)

A inceput cariera in handbal la LPS Bistrita, sub atenta indrumare a profesorului Iuliu Craciun. Odata cu incheierea junioratului, Denisa a facut pasul spre CSM Bistrita, club caruia si-a dedicat intraga cariera si alaturi de care a promovat in Liga Nationala la finele sezonului trecut.

 

Ana Marinela Gherman (n. 28 martie 1985, Ludus)

Marinela Gherman a inceput sa joace handbal la Ludus, avandu-l ca antrenor pe profesorul Tanase Bologa. Junioratul si l-a facut la Cluj, la Clubul Sportiv Scolar Viitorul, de unde a fost apoi cooptata in echipa de senioare a "U" Cluj, cu care a jucat finala Cupei Challenge (2007) si a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei Cupelor (2008). In 2009, Gherman a semnat cu HCM Roman,[unde a jucat timp de patru ani. In vara anului 2013, s-a transferat in Islanda, la Valur Reykjavik, pentru care a jucat pana in decembrie 2013, cand s-a intors in Romania, semnand cu CSM Bucuresti, dupa care a trecut la CSM Ploiesti si, sezonul precedent, la HCM Roman. 

Marinela Gherman este medaliata cu bronz la Campionatul Mondial Universitar din 2008.

 

Irina Ivan (n. 6 martie 1992, Suceava) 

Chiar daca este originara din Suceava, unde a jucat pentru echipa Liceului cu Program Sportiv, Irina Ivan s-a remarcat la LPS Iasi, cu care a devenit campioana nationala de junioare I (anul 2011). Selectata la Centrul National de Excelenta de la Ramnicu Valcea, dupa ce a trecut si pe la HCM Roman, a ajuns la "U" Cluj, unde a devenit vicecampioana in anul 2012, pentru ca in anul urmator sa cucereasca medalia de bronz. Irina Ivan a jucat in sferturile de finala ale Cupei EHF in 2014.

 

Ana Maria Mazareanu (n, 4 februarie 1993, Iasi)

Si-a inceput cariera la LPS Iasi, fiind selectata la Centrul National de Excelenta de la Ramnicu Valcea, evoluand si pentru HCM Buzau. In sezonul competitional precedent a jucat la "U" Cluj, de unde a venit la CSM Bistrita. Are in palmares titlul de campioana nationala cu LPS Iasi la junioare I, bronz la junioare III si bronz la junioare II. 

 

Magdalena Elena Paraschiv (n. 11 august 1982, Buzau)

         A inceput handbalul la LPS Buzau, fiind medaliata cu bronz, in timpul junioratului la Astral Posta Calnau. In 2004, devine vicecampioana cu Remin Deva, iar in 2005 cu Rapid Bucuresti. In acelasi an se transfera la "U" Cluj, cu care castiga medalia de bronz (2008 si 2013) in Liga Nationala, titlul de vicecampioana (2009-2010, 2010-2011, 2011-2012), accesand, pe plan european, grupele EHF. 

         In vitrina sa apar medalia de bronz de la Campionatul Mondial Universitar (2008), medalia de aur de la Cupa Mondiala (2010), medalia de bronz de la CE (2010), medalia de argint de la Campionatul Modial Universitar (2010). In 2010, a fost desemnata al doilea cel mai bun sportiv al clubului Universitatea Cluj-Napoca.

 

Andrada Maior Pasca (n. 21 februarie 1993, Baia Mare)

         A inceput handbalul la CS Marta Baia Mare, avand -o ca prim antrenor chiar pe mama sa, in perioada 2001-2007. Ulterior a evoluat, tot ca junioara, la CSS II Baia Mare, perioada in care obtine titluri de campioana si vicecampioana nationala. Pasul spre senioare l-a facut la HCM Baia Mare, in 2011, pentru ca din 2014 sa evolueze, timp de un sezon, la HC Zalau. Extrema stanga a ajuns la Bistrita in 2015.

         In palmaresul sau figureaza deja titlul de vicecampioana nationala si castigatoare a Cupei Romaniei (2012- 2013), dar si de campioana nationala, castigatoare a Cupei Romaniei, a Supercupei Romaniei si participare in Liga Campionilor (2013-2014), toate acestea alaturi de HCM Baia Mare.

 

Gabriela Preda (n. 22 iulie 1987, Targu Neamt)

Jucatoarea originara din Targu Neamt a jucat in cariera sa pentru HCM Baia Mare, la care a si debutat in Liga Nationala in anul 2006, evoluand ulterior si pentru SCM Craiova (2009-2011), CSM Bucuresti (2011-2013), HCM Roman (2013-2015). Ultimul sezon si l-a petrecut tot la HCM Baia Mare, de unde a fost transferata la Bistrita. Are 12 selectii in echipa nationala a Romaniei.

 

Laura Ioana Pristavita (n. 20 iulie 1989, Bistrita)

          A inceput handbalul la Bistrita, in perioada scolara de la LPS. Din 2008 pana in 2012 a jucat la Jolidon Cluj, pentru ca pana in 2015 sa evolueze la HCM Baia Mare. Din returul sezonului trecut, Laura Pristavita (Oltean) revine acasa.

         In Liga Nationala a cucerit medalia de aur in sezonul 2014 si medalia de argint in alte cinci sezone competitionale. A castigat de trei ori Cupa Romaniei si tot de atatea ori Supercupa Romaniei. Laura are si experienta europeana, acumulata la Baia Mare, si se poate mandri cu o medalie de bronz cu echipa de junioare a Romaniei la CE din 2007.

 

Daniela Ratiu  (n. 14 septembrie 1988, Slatina)

Junioratul l-a facut la LPS Slatina, iar cariera de jucatoare in Liga Nationala a inceput  in 2007 la echipa Universitatea Jolidon Cluj-Napoca, pentru care a jucat timp de patru sezoane. Alaturi de Universitatea Cluj a reusit sa ajunga in sferturile de finala ale Challange Cup (2007-2008), medalia de argint in Liga Nationala (sezoanele 2009-2010 si 2010-2011), optimile de finala ale Cupei EHF (2010-2011).

Din 2011 a jucat la ACS Corona Brasov, cu care a ajuns in finala Cupei Romaniei in sezonul 2012-2013, ocupand locul secund. Este  castigatoare a medaliei de argint in Liga Nationala in sezonul 2013-2014 si a medaliei de bronz in sezoanele 2014-2015 si 2015-2016. Totodata, in sezonul 2014-2015 a jucat alaturi de Corona Brasov in optimile de finala ale Cupei EHF, in sezonul 2015-2016 jucand in semifinala aceleiasi competitii, pierduta in fata celor de la TuS Metzingen.

 

Lia Cristina Sintamarean (n. 19 martie 1988, Zalau)

Portarul Cristina Sintamarean - descoperita de profesorul Teodor Cheta si promovata de la CSS Zalau la echipa mare - a evoluat in cariera sa, in Romania,  pentru Sicotub Zalau, Corona Brasov, CSM Bacau, dar si la HCM Ramnicu Valcea, iar in Franta, pentru CAEN Colombelles.  

Pe vremea cind era junioara, a castigat cu echipa nationala medalia de argint la europenele din Austria si pe cea de bronz la mondialele din Canada, iar la tineret a obtinut o medalie de bronz la Campionatul European de la Izmir. A semnat in aceasta vara un angajament cu echipa noastra.

 

Iulia Cristina Szabo (n. 17 februarie 1999, Bistrita)

         La 8 ani a inceput sa joace handbal la LPS Bistrita, acolo unde este eleva,  avandu-l antrenor pe prof. Horatiu Pasca. Din 2008, a continuat la CS Handsport cu antrenoarea Carmen Mican. In 2012 se transfera, din nou, la echipa LP Bistrita, avandu-i antrenori pe Horatiu Pasca si Radu Moldovan, iar la junioare 2 pe Iuliu Craciun, pentru ca din 2015 sa activeze si la CSM Bistrita.

 

Szilvia Szabo (n. 3 iulie 1996, Odorheiu Secuiesc)

         In perioada 2006-2011, Szilvia Szabo joaca la Zetea, timp in care obtine locul V la Campionatele Nationale. Din 2011, evolueaza pentru CSS Odorhei, cel mai bun rezultat fiind locul V la Campionatul National de junioare I. Din 2011, este componenta lotului national de junioare. In acest an a promovat cu CSM Bistrita in Liga Nationala si a fost convocata la lotul national de tineret al Romaniei.

 

Simina Ioana Vezentan (n. 25 ianuarie 1991, Baia Mare)

         In perioada junioratului, Simina Vezentan a jucat la Extrem Baia Mare, primul ei antrenor fiind Sorin Radulescu. In 2007, obtine medalia de argint la junioare II, iar in 2010 cucereste medalia de bronz la junioare I. Este anul in care trece la seniorat, la HC Zalau, cu care participa in Cupa EHF. In 2011, este imprumutata la CSM Bistrita, pentru ca in perioada 2012-2013 sa revina la Zalau, cu care este semifinalista in Cupa EHF. In sezonul 2013-2014, evolueaza tot pentru Zalau, in tur, fiind imprumutata la SCH Craiova. Din 2014, a venit la Bistrita cu care reuseste promovarea in acest an.

 

Material  -  http://www.rasunetul.ro

Foto - www.bistritanews.ro

0 comentarii4753 vizualizări10 august 2016
rss 2.0
rss 2.0