Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 23 Februarie 2020 - 12198 vizitatori azi
Peste 1500 de ciclisti si alergatori romani si straini sunt asteptati la Cluj in acest weekend.

Peste 1 500 de sportivi iau startul in competitiile de ciclism si alergare din acest weekend, organizate de clubul sportiv Clujul Pedaleaza. Cea mai cunoscuta dintre competitii, BT Faget UCI MTB Marathon Series Powered By Banca Transilvania & Blue Air, va aduna la startul din parcarea Vivo, duminica, 30 aprilie, peste 1000 de ciclisti profesionisti si amatori din Romania dar si din strainatate. Aflat anul acesta la cea de-a sasea editie, maratonul de ciclism va pune la incercare indemanarea si viteza ciclistilor pe un traseu de 30, respectiv 80 de km. Din 2015, in cadrul competitiei a fost inclus si un campionat de alergare montana: BT Faget Trail Running Powered By Banca Transilvania & Blue Air. Mai mult de 300 de alergatori vor lua startul la aceasta proba, ei trebuind sa parcurga 26 sau 12 km prin Faget.

Tot duminica, 30 aprilie 2017, persoanele cu dizabilitati auditive, locomotorii si sindrom down, cu varsta de peste 14 ani, au prilejul de a participa la un cross. Competitia, organizata in parteneriat cu Asociatia Derzelas, este cu inscriere gratuita pentru persoanele cu dizabilitati si va avea loc intre orele 9:15-10:00, pe un traseu de 50-100 m .

In parcarea Vivo Center si pe lungimea traseelor vor fi amenajate standuri ale expozantilor si zone de divertisment la care publicul larg poate participa. Ceremonia de premiere pentru toate categoriile va avea loc duminica, 30 aprilie la ora 17:00, cu exceptia celei pentru persoane cu dizabilitati care va fi la ora 10:00.

NapoCup UCI Class II, competitie inscrisa inca de anul trecut in calendarul competitional al Uniunii Cicliste Internationale, va avea loc sambata, pe 29 aprilie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. In cadrul concursului, concurentii vor trebui sa parcurga un traseu tehnic cu coborari si urcari abrupte, putand astfel acumula puncte care conteaza si in restul competitiilor cicliste europene. Arbitrul grec, Charalambos Rigas, a fost desemnat de catre Uniunea Ciclista Internationala sa supravegheze competitia de la Cluj. Insa nu doar specialistii ciclismului se pot intrece la NapoCup ci si amatorii, competitia fiindu-le deschisa si lor la categoria Hobby.

Tot sambata, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, se va desfasura si concursul de MTB pentru copii, incepand cu ora 9.00, urmand ca ziua sa se incheie in jurul orei 16.00 cu ceremonia de premiere a castigatorilor tuturor categoriilor din competitie.

Despre Clujul Pedaleaza :

Clujul Pedaleaza este un club sportiv fondat in 2011, actualmente afiliat Federatiei Romane de Ciclism, care a organizat pentru prima data, in 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, avand categorii de varsta de la 3 la 60 de ani, amatori si elite, precum si categoria speciala pentru persoane cu dizabilitati. Pana in prezent organizatorii au ridicat stacheta la peste 100 de competitii sportive, dintre care cinci campionate nationale si patru concursi internationale dar si alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masa, ca alternativa pentru deplasarea zilnica si ca stil de viata activ si sanatos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Fagetului, Maratonul Gilau, Maratonul Baisoara, Campionatele Nationale de Sosea, Micul biciclist si siguranta lui, Asaltul Dacilor si mult iubitul Ciclomos.

 

.

 

BT Faget UCI MTB Marathon Series

 

Data concurs: 30 aprilie
Loc de desfasurare: Padurea Faget si imprejurimile Clujului
Zona de start - sosire: Centrul Comercial Vivo

ora: 09:00, start Traseul lung toate categoriile (bratara rosie) si Trail Running Cross start ora: 9:05

ora: 09:15, start Competitie persoane cu dizabilitati

ora: 11:30, start Traseul scurt, categoriile: 15-16 ani (bratara albastra), 17-18, 19-29 ani(bratara galbena)

ora 12:00, start traseu scurt, 30-39 ani (bratara verde) +40 feminin, 40-49 ani, +50 ani

ora 12:05, start Semimaraton alergare (bratara mov)

Premiere persoanele cu dizabilitati: ora 10:00

Premiere toate categoriile: ora 17:00

 

Pentru mai multe informatii:

Adela Nicoara - PR Consultant

0723876087

http://www.clujulpedaleaza.ro/

https://www.facebook.com/clujulpedaleaza/

0 comentarii4340 vizualizări30 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0