Sport Vineri 20 Iulie 2018 - 6672 vizitatori azi
"MENS SANA IN CORPORE SANO" LA BIBLIOTECA JUDETEANA "GEORGE COSBUC".

Joi, 20 iulie 2017, a fost ziua atelierului de judo si arte martiale in programul "Vacanta la Biblioteca - Fabrica de idei estivale", iar perspectiva invatarii procedeelor de autoaparare a atras, din nou, zeci de copii in sala improvizata ad-hoc pentru antrenamente, cu cateva saltele tatami. Si nu au venit degeaba, pentru ca sensei Vasile Bodea i-a impresionat inca de la primele fraze, de la primele gesturi. Domnia sa a fost secondat de intructoarea de judo Elena Bodea, iar exemplificarile privind executarea procedeelor le-au facut doua eleve avansate ale clubului de judo condus de maestrul Bodea.

 "Pentru copii este foarte important sa faca miscare, iar judo-ul este un sport care dezvolta toate grupele musculare, toate segmentele, atat fizice, cat si cele mentale. Totodata, acest sport le creste copiilor increderea in sine, pentru ca multi copii sunt tematori, reticenti. Iar aici, la atelierul de judo si arte martiale, ei socializeaza si invata fel de fel de elemente care le dau incredere, care ii ajuta pentru viitor. La inceput, copiii invata aici elemente ajutatoare, rostogoliri, cum sa cada. Multi dintre ei poate ca nu s-au rostogolit niciodata, iar caderile ii invata sa stie sa cada, sa nu-si rupa mana, de exemplu. Dupa care vor invata si elemente de judo, de autoaparare si de jiu-jitsu. In saptamanile aceste vom incerca sa facem cat mai mult din acestea", ne-a declarat sensei Vasile Bodea.

 Firesc, multi dintre copii au venit la atelierul de arte martiale amenajat la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" insotiti de unul dintre parinti. Intre acesti copii s-au aflat chiar si cativa veniti la bunici peste vara din strainatate. "Ne bucuram ca fiul nostru poate socializa cu alti copii romani si mai ales intr-o activitate atat de draga lui. Inca de saptamana trecuta am trecut pe la Biblioteca Judeteana si i-am aratat baiatului ce inseamna o asemenea institutie. Am primit un pliant cu programul si am stabilit ca vom veni si la alte activitati; vrem sa mai participe si la atelierul de limba engleza si la cel de lecturi suplimentare, in limba romana", ne-a declarat Adelina Cucul, din Villarobledo, Spania.

 Desi timpul dedicat atelierului de judo a fost unul generos, de doua ore, copiii nu s-au dat plecati cu una, cu doua de pe tatami, chiar si dupa depasirea acestuia. Ceea ce este foarte bine pentru ca, nu-i asa, "mens sana in corpore sano" a redevenit un imperativ al zilelor noastre!

0 comentarii2177 vizualizări21 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0