Sport Miercuri 22 August 2018 - 3238 vizitatori azi
Lotul national a taietorilor de lemne STIHL TIMBERSPORTS a fost in demonstrativ la Bistrita.

Competitiile STIHL TIMBERSPORTS reprezinta o serie de concursuri internationale ale taietorilor de lemne. Sportul taietorilor de lemne isi are radacinile in Canada, Australia, Noua Zeelanda si SUA. In trecut, competitiile de taiere a lemnului aveau loc intre forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste "incercari de forta" s-au transformat intr-o competitie desfasurata la un nivel atletic inalt.

 Competitiile STIHL Timbersports s-au impus acum drept unele de prima clasa in sportul taietorilor de lemne. Competitia are loc la nivel national si international.

In Europa, Competitiile STIHL TIMBERSPORTS au debutat incepand cu 2001. De acum campionatele nationale care se defasoara in anumite tari europene si insusi Campionatul European, sunt bine stabilite si organizate. Din 2005 Campionatul mondial STIHL TIMBERSPORTS aduce fata in fata pe cei mai buni atleti ai lumii in sportul taietorilor de lemne.

 Intr-o competitie care combina 6 probe, atletii STIHL TIMBERSPORTS trebuie sa dovedeasca intreaga lor pricepere in manuirea toporului, joagarului si motoferastraului. Puterea, rezistenta si lucrul perfect cu utilajele specifice decid asupra victoriei si infrangerii. Experimentati cele mai importante ponturi si secrete ale fiecarei probe in parte.

.

 

Foto-reportaj de Marius Chiuzan.

0 comentarii1953 vizualizări10 august 2017
rss 2.0
rss 2.0