Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 09 Martie 2021 - 3634 vizitatori azi
Memorialul "Ioan Coroban".

Memorialul "Ioan Coroban" se doreste a fi si anul acesta un elogiu adus celui mai titrat arbitru de handbal al judetului Bistrita-Nasaud. Editia a 9-a a competitiei de handbal mixt va avea loc in 16 si 17 decembrie la Sala Polivalenta.

Participa opt echipe de handbal mixt din Fagaras, Cluj Napoca, Crasna, Baia Mare, Rodna si Bistrita.

Echipele vor fi impartite in doua grupe, urmand a se juca 16 meciuri, 12 fiind programate sambata iar celalalte patru- duminica, in a doua zi a memorialului.

Festivitatea de premiere va avea loc tot duminica, incepand cu ora 14.00.

 

***

Memorialul "Ioan Coroban" la handbal mixt se organizeaza in memoria fostului handbalist de performanta, arbitru si presedinte al Colegiului Judetean de Arbitri BN.

Competitia este organizata de Directia judeteana pentru sport si tineret Bistrita-Nasaud, Comisia judeteana a arbitrilor de handbal Bistrita-Nasaud si Asociatia judeteana de handbal Bistrita-Nasaud.

 Ioan Coroban (25 octombrie 1967 - 19 decembrie 2007) a practicat handbalul de la o varsta frageda la CSS Bistrita, pana la terminarea junioratului. S-a indreptat apoi spre cariera de arbitru, devenind in scurt timp foarte apreciat. A condus meciuri oficiale de la junior pana la seniori - Liga nationala, totalizand aproape 500 de partide.

 A infiintat impreuna cu colegii o echipa de old-boys. In anul 2006 a contribuit la infiintarea clubului "Handsport".

 Un an mai tarziu, in 19 decembrie a trecut poarta vesniciei, la doar 40 de ani. In 2017, se implinesc 10 ani de la decesul sau. O perioada de timp, Liceul cu Program Sportiv si Handsport au cinstit memoria lui Ioan Coroban organizand competitia la nivel de juniori. Intrecerea a fost preluata de Comisia judeteana a arbitrilor de handbal din Bistrita - Nasaud, structura pe care acesta a condus-o timp de mai multi ani. 

0 comentarii5768 vizualizări27 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0