Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Vineri 05 Martie 2021 - 2948 vizitatori azi
Pescuitul recreativ in Bistrita-Nasaud, noi oportunitati.

Pentru a sustine pescuitul recreativ  si ca o activitate familiala de sfarsit de saptamana AJVPS BN vine in sprijinul celor care pescuiesc cu familia cu urmatoarele facilitati: cotizatia pentru femei este stabilita la jumatate, la fel si pentru copiii intre 14-18 ani, pentru elevi si studenti pana la 25 ani, tot jumatate din cotizatie platesc si pensionarii indiferent de varsta. Datorita unor solicitari care vizeaza copii sub 14 ani care doresc sa se faca membrii pescari AJVPS BN vine in sprijinul lor si le elibereaza carnet de MEMBRU PESCAR, copiii putand pescui fara taxa pana la 14 ani, vor plati doar valoarea carnetului, patru lei, avand nevoie de o fotografie tip buletin, copie dupa certificatul de nastere si acordul unui parinte, exprimat la ridicarea carnetului de membru pescar.

AJVPS BN ii respecta pe pescarii care elibereaza pestii C&R si pescuiesc pentru relaxare si ca antrenament pentru competitii sportive dar nu este impotriva celor care retin pestii din varii motive, doar le cere acestor pescari sa respecte dimensiunile si speciile care pot fi retinute si cantitatea de cinci kg.  peste, cu exceptia cand un singur peste are peste cinci kg.  si este dintr-o specie care poate fi retinuta.

In 2018 orce membru pescar in AJVPS BN poate sa devina Membru Pescar in orcare alta asociatie de pescari din Romania, membra AGVPS , platind doar jumatate din cotizatie , spre exemplu la AJVPS SALAJ unde au fost cele mai multe cereri ale pescarilor bistriteni. Membrii AJVPS BN  pot pescui in TOATE APELE COLINARE SI DE SES , IN TOATE APELE DE MUNTE DIN JUDETUL BISTRITA-NASAUD SI IN LACUL COLIBITA precum si in apele din judetele MS,MM,CL,SV cu care avem parteneriate de reprocitate. Orce membru AJVPS BN poate sa vada la sediul asociatiei documentele care atesta toate aceste contracte si actele insotitoare doveditoare.inca din anul 2017 ANPA emite PERMIS DE PESCUIT RECREATIV  incurajand acest gen de pescuit pescarii fiind cotati ca si Pescari Recreativi, pescuitul Sportiv si concursurile de pescuit fiind o optiune privata din partea participantilor la competitii de pescuit. Toti pescarii care au platit cotizatia la zi beneficiaza de cardul alb de la ANPA .In cotizatie a fost inclusa o taxa de repopulare de 30 lei incasata separat de cotizatie, cotizatie din care AJVPS BN plateste la ANPA 25% pentru fiecare pescar anual. Contributia de repopulare va fi folosita integral pentru achizitionarea de peste pentru populare operatiune prevazuta in contractul cu ANPA.Speciile de pesti vor fi hotarate dupa o consultare a pescarilor membrii , spre exemplu pescarii de spining dorind pesti rapitori, avem informatii de la pescarii din Beclean ca s-a prins PLATICA pe cursul Somesului Mare , situatie in care daca obtinem prinderea acestei specii de peste in Planul de Management intocmit de catre  Institutul de cercetare - dezvoltare pentru ecologie acvatica, pescuit si acvacultura Galati am gasit la Geaca un furnizor pentru Platica la un pret avantajos pentru AJVPS BN.

Saptamana aceasta a avut loc un control la pescuit efectuat de inspectorul ANPA Filiala Transilvania Cluj Mircea Balas si Jandarmeria Bistrita-Nasaud pe Raul Somes in zona Malut, Beclean si pe Raul Sieu in zona Arcalia, nu au fost semnalate fapte sanctionabile cu infractiune doar sapte pescari au primit avertisment neavand vizate permisele pe anul in curs. Controalele au continuat intreaga saptamana in zonele Beclean si Nasaud si ne bucuram sa informam pescarii ca nu au fost descoperiti pescari care sa se afle intr-o situatie infractionala, trendul fiind pozitiv in Pescuitul Recreativ. Vor fi controale la pescuit prin rotatie saptamanal pe toate apele destinate pescuitului din judetul Bistrita-Nasaud. Suntem deschisi la orce sugestie si propunere pozitiva din partea pescarilor, totodata daca avem semnalari din partea lor a unor situatii nelegale , vom informa autoritatile si sesiza oficial orce situatie nelegala care vizeaza apele si pescuitul.Malurile apelor si curatenia pe aceste maluri intra in atributiile primariilor din raza administrativa a localitatilor orice problema semnalata de pescari putem sa o excaladam primariilor responsabile, pe aceasta cale ii rugam pe pescari sa nu lase resturi care nu sunt biodegradabile pe malul apelor. Balastierele sunt aprobate si avizate de Agentia de Protectie a Mediului dar putem semnala la Garda de Mediu situatii in care depasesc limitele legale de functionare, pentru a face acest lucru avem nevoie de fotografii filmulete si informatii pertinente si demonstrabile din partea pescarilor. In problema cormoranilor am depus un material la ministerul de profil si asteptam o rezolvare pozitiva.Puteti obtine informatii despre pescuit  si sesiza probleme la telefonul AJVPS BN 0263238120. Fir Intins!!!

A consemnat

Emil Iustian Alexandru - Jurnalist UZP

0 comentarii7189 vizualizări09 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0