Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 28 Noiembrie 2020 - 7360 vizitatori azi
Asociatia Sah Club Bistrita-Calificare la finala nationala de sah seniori 2018.

Duminica 11 februarie 2018 s-a incheiat la Cluj-Napoca una dintre seriile semifinale ale Campionatului national individual de sah seniori,editia 2018. Celelalte serii semifinale s-au desfasurat la Bucuresti,Braila,Iasi si Timisoara.Miza competitiei a fost calificarea la Finala nationala care va avea loc in luna mai in statiunea Olanesti,unde vor juca si sahistii profesionisti calificati direct in finala. Din seria de la Cluj s-au calificat primii 13 clasati si cei la egalitate de puncte cu locul 13,competitia aliniind la start 73 de jucatori.

Jucatorii legitimati la Sah Club Bistrita au avut o evolutie excelenta,daca in anii trecuti clubul bistritean a avut maxim 2 jucatori calificati in finala,anul acesta nu mai putin de 7 sahisti bistriteni au obtinut calificarea in finala de la Olanesti.

Maestrul FIDE,Rusan Paul care era favoritul numarul 4 la startul competitiei , s-a clasat pe locul 3 cu 6,5 puncte din cele 9 runde disputate in sistem elvetian.Ceilalti sahisti bistriteni calificati in finala sunt: Balint Gyorgy, Chima Radu si Maier Marius(toti cu 6 puncte), Rauca Horatiu, Balan Briana si Zogorean Petru(toti cu 5,5 puncte). La competie a participat si juniorul Sandor Denis , tanara speranta a sahului bistritean, care a ocupat locul 3 in clasamentul pe sectiuni la baieti sub 12 ani.

 Un bilant excelent pentru singurul club de sah din judet,afiliat la Federatia Romana de sah. Sa vedem daca vom gasi sprijin financiar pentru participarea la finala din luna mai, de la Olanesti.

Succes la finala!

 

Cu stima,

Maestru FIDE,

Rusan Paul-Cristian

0 comentarii4732 vizualizări15 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0