Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Calin Creanga, Adrian Crisan si Szocs Hunor au facut spectacol la "Galaxia Campionilor" de la Bistrita.

Trecerea in eternitate a maestrului Gheorghe Bozga a "oferit" ocazia de a-i invita pe iubitorii tenisului de masa la Bistrita pentru a vedea trei din cele mai importante nume care au fost "slefuite" de Gheorghe Bozga. Toti trei au avut privilegiul de a li se canta imnul Romaniei la Campionatele Europene de Tenis de Masa, iar succesul lor se datoreaza si celui care i-a indrumat pana cel putin la varsta de 18 ani.

 Sambata 21 mai , pe primul "produs" de talie mondiala al marelui antrenor, Calin Creanga a revenit la Bistrita. Plecat din Romania in vara lui 1989 pe vremea dictaturii comuniste, Calin Creanga nu si-a uitat meleagurile natale si pe cel care i-a pus pentru prima data paleta in mana, maestrul Gheorghe Bozga. Din aceasta cauza a tinut neaparat sa fie prezent la acest spectacol desi vine dupa un sezon extrem de incarcat in competitii. In luna februarie a acestui an, Calin a reusit sa obtina poate cel mai de succes trofeu individual din cariera: Europe Top 12. A fost campion european de cadeti in anul 1986, de juniori in anul 1988 si campion european de seniori in anii 1992 si 1994. Calin Creanga este stabilit in Grecia si joaca pentru clubul francez G.V. Hennebont T.T.

 Adrian Crisan a fost prezent si la prima editie a Galaxiei Campionilor. Alaturi de Gheorghe Bozga, Adrian a reusit sa castige titlul european de juniori in anul 1997. Este detinatorul recordului de titluri nationale la simplu masculin, noua, ultimul fiind castigat in luna martie a acestui an. In prezent joaca sub culorile clubului german SV Werder Bremen.

 Cel mai tanar dintre cei prezenti la Galaxia Campionilor este Hunor Szocs care sub indrumarea antrenorului emerit Gheorghe Bozga a reusit sa cucereasca doua titluri de campion european, in anul 2007 la cadeti si in 2010 la juniori. De cativa ani se antreneaza si joaca pentru clubul german TTF Liebherr Ochsenhausen.

 

Calin Creanga, Adrian Crisan si Szocs Hunor au jucat in fata bistritenilor, pret de peste 2 ore, culegand aplauze la scena deschisa, incantand asitenta si spectatorii, chiar daca acestia au venit in numar mic, aproximativ 100.

Jocul celor 3 campioni dar si mica demonstratie a tinerilor jucatori de la cluburile din Bistrita, au facaut din "Galaxia Campionilor" o seara de neuitat pentru iubitorii tenisului de masa si o ocazie de-a culege autografe de la cei mai buni sportivi din aceasta ramura pe care ii are Romania, chiar daca sunt legitimati la cluburi in strainatate.

0 comentarii2996 vizualizări22 mai 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0